Rabarber compote met kokosyoghurt

Rabarber compote met kokosyoghurt

Rabarber compote is een bekend gerecht! Misschien wel het meest bekende gerecht met rabarber. Je kunt het natuurlijk met van alles combineren, maar ik vind het toch het allerlekkerst in combinatie met kokosyoghurt en granola. Wat mij betreft een van de betere ontbijtjes en dus echt een aanrader om te maken tijdens het rabarberseizoen.

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Rabarber compote met kokosyoghurt

Rabarber compote met kokosyoghurt

Een fris ontbijtje met een lekkere zoete rabarber compote, kokosyoghurt en granola.
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 1 grote stengel rabarber
  • 1 handje bevroren rood fruit
  • Agave siroop naar smaak
  • 1 el citroensap
  • 1 bakje kokosyoghurt
  • Muesli

Instructies
 

  • Snijd de rabarber in stukken.
  • Doe een klein laagje water in een pannetje, voeg de rabarber en rood fruit toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 min zachtjes koken en roer tussendoor.
  • Wanneer de rabarber uit elkaar is gevallen en een compote is geworden mag je de citroensap en agave siroop toevoegen.
  • Laat de compote even afkoelen.
  • Vul een glaasje met laagjes kokosyoghurt en rabarber compote en top het af met wat muesli.
Trefwoord kokosyoghurt, rabarber

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*