Kerrie kikkererwten salade

Wraps met kerrie kikkererwten salade

Vroeger, toen ik nog vlees at, was ik dol op kipkerrie salade. Ik kocht regelmatig een bakje bij de supermarkt en smeerde een flinke laag op mijn broodje. Heerlijk! Maar sinds ik geen vlees meer eet, heb ik deze kipkerrie salade niet meer aangeraakt. Ik heb inmiddels wel een lekkere vegan variant die ik regelmatig maak. Hierin vervang ik de kip door kikkererwten en de mayonaise door vegan mayo. Ik breng de salade op smaak met onder andere kurkuma, kerrie, knoflook en gemberpoeder. Meestal smeer ik de salade op een wrap en eet ik het als lunch. Super lekker én makkelijk!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Kerrie kikkererwten salade

Wraps met kerrie kikkererwten salade (vegan)

Wraps met een frisse vegan salade van kerrie en kikkererwten.
Totale tijd 10 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 400 ml kikkererwten uit blik
 • 3 stengels lente ui
 • 70 gr fijngehakte rode paprika
 • 4 el vegan mayo
 • 1 teentje knoflook fijngehakt
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl kerriepoeder
 • 2 tl citroensap
 • Snufje zout en peper
 • 4 kleine wraps
 • 1 stukje komkommer

Instructies
 

 • Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en druk ze fijn met een pureestamper.
 • Voeg alle ingrediënten behalve het zout en de peper toe en meng het goed door elkaar.
 • Voeg peper en zout naar smaak toe.
 • Serveer de salade op een wrap met wat frisse komkommertjes.
 • Enjoy!
Trefwoord kikkererwten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept
*