Gekruide crunchy aardappels met een romige vegan avocado mayo. Het perfecte bijgerecht en natuurlijk ook heerlijk als snack. Nadat de aardappels gaar gekookt zijn, druk je ze plat met een kommetje en strooi je er voldoende olijfolie en kruiden overheen. Vervolgens gaan de aardappels nog voor 25 minuten de oven in. Dit zorgt ervoor dat ze crunchy worden aan de buitenkant en zacht blijven vanbinnen. De avocado mayo maakt het gerecht helemaal compleet!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness.
Crunchy aardappels met vegan avocado mayo
Equipment
- Oven
- Kookpan
- Keukenmachine of krachtige blender
Ingrediënten
- 800 gr aardappels
- Olijfolie
- Paprika poeder
- Peper
- Zout
- Peterselie
Avocado mayo
- 60 ml vegan mayo
- 1 rijpe avocado
- 1 teen knoflook
- Snufje peper en zout
- 1 tl citroensap
Instructies
- Kook de hele aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
- Laat de aardappels 10 minuten afkoelen en leg ze op een ingevette bakplaat. Op deze manier worden ze krokanter dan wanneer je ze op bakpapier legt.
- Druk de aardappels plat met de onderkant van een kommetje totdat ze ongeveer 1 cm dik zijn.
- Bestrooi elke aardappel met 1/2 tl olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
- Zet de aardappels voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe alle ingrediënten voor de avocado mayo in een keukenmachine en blend tot een gladde saus. Doe het vervolgens in een spuitzak (of een boterhammenzakje met een uitgeknipt puntje)
- Haal de aardappels uit de oven en bestrooi ze met peterselie en verdeel de avocado mayo eroverheen.