De dagen worden steeds kouder en dan is een kurkuma latte eigenlijk alles wat je nodig hebt. Dit warme winterse drankje wordt ook wel golden milk genoemd. Het wordt gemaakt van (plantaardige) melk, kurkuma en kruiden als kaneel, gember en kardemom. Een super lekkere combinatie en hartstikke gezond! Kurkuma biedt namelijk allerlei gezondheidsvoordelen. Zo bevat het veel antioxidanten, bevordert het je spijsvertering en verlaagt het je cholesterol. Oorspronkelijk komt de kurkuma latte uit India, maar tegenwoordig wordt het in Nederland ook veel gedronken en staat het bij menig koffietentje op het menu.
Het blijft leuk om zelf te experimenteren met dit soort dingen. Toen ik dit drankje een aantal jaar geleden voor het eerste maakte vond ik het heerlijk! Sindsdien maak ik het regelmatig zelf in de herfst en de winter. Je doet wat plantaardige melk in een pannetje, voegt de kruiden toe, roert alles door elkaar en laat het zo’n 5 minuten sudderen. Makkelijker kan het eigenlijk niet! Tip voor de zoetekauw: versier je kurkuma latte met plantaardige slagroom en een snufje extra kaneel. En dan snel onder je dekentje genieten van dit homemade warme drankje!
Maak je liever een ander drankje? Bekijk dan hier mijn andere recepten.
Ga je deze heerlijke kurkuma latte ook maken? Vergeet me dan niet te taggen op Facebook en Instagram.
Kurkuma latte
Equipment
- Steelpannetje
Ingrediënten
- 600 ml (plantaardige) melk
- 2 tl kurkuma
- ½ tl kaneel
- ½ tl gember
- ½ tl kardemom
- Snufje peper
- 2 el agave siroop
- Snufje steranijs
Instructies
- Doe de melk in een pannetje en roer de kruiden erdoorheen. Verhit de melk en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Versier met eventueel wat plantaardige slagroom en extra kaneel.