Overnight oats is zo’n ontbijt waar je eindeloos mee kunt variëren. Het is een combinatie van onder andere havermout, (plantaardige) melk, chiazaad en een smaakje naar keuze, zoals cacao.
Dit keer ging ik voor de chocolade overnight oats, toch wel één van mijn favoriete ontbijtjes! Je hebt maar enkele ingrediënten nodig en je maakt het de avond van te voren binnen 5 minuten klaar. De volgende dag haal je het uit de koelkast, bestrooi je het eventueel met wat toppings en genieten maar!
Ga jij dit heerlijke ontbijtje ook snel proberen? Vergeet me dan niet te taggen op Facebook of Instagram.
Ben je benieuwd naar één van mijn andere overnight oats recepten? Bekijk het recept voor de dirty chai overnight oats.
Chocolade overnight oats
Ingrediënten
- 130 ml plantaardige melk
- 3 tl agave siroop
- 2 tl cacao poeder
- 1 el chia zaad
- 2 el pindakaas
- 50 gr havermout
- 3 el kokosyoghurt
- Optioneel: cacao nibs
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve de kokosyoghurt, 1 eetlepel pindakaas en de cacao nibs in een glas of kommetje goed door elkaar.
- Zet het een nachtje in de koelkast en serveer in de ochtend met 3 el kokosyoghurt, 1 el pindakaas en eventueel cacao nibs.
Pingback: Tiramisu overnight oats | Ontbijt recepten - Vegafoodness