Granola cups

Granola cups met kwark en fruit

Deze granola cups met plantaardige kwark en vers fruit zijn perfect als ontbijt op deze mooie zonnige dagen. Heerlijk fris en ook nog eens gezond. Ik versier ze graag met kiwi, mango, blauwe bessen en kokosrasp, maar hierin kan je natuurlijk volop variëren.

Hoe maak je granola cups?

Het maken van granola cups is totaal niet moeilijk of veel werk. Je mengt in een kom één geprakte banaan, havermout, agave siroop, kaneel en een snufje zout. Dit doe je vervolgens in een muffin bakvorm en zet je voor een half uurtje in de oven op 200 graden. Laat de cups goed afkoelen en vul ze met (plantaardige kwark) en vers fruit naar keuze. Voor dit recept heb ik de plantaardige haver yoghurt van de Lidl gebruikt. Deze heeft namelijk de structuur van kwark. Kies je voor een ander merk, zoals Alpro, dan zou ik je aanraden om de plantaardige kwark te nemen. De yoghurt van Alpro is namelijk vrij dun, net zoals echte yoghurt.

Granola cups bewaren

Als je dit ontbijt vooraf maakt, inclusief vulling, kan je het prima afgedekt in de koelkast bewaren. De dag erna is het ook nog hartstikke lekker. Het is tevens mogelijk om alleen de cups te maken zonder de vulling. Bewaar ze dan in een luchtdicht doosje buiten de koelkast. De volgende dag kan je ze vullen met de kwark en het fruit.

Ben je op zoek naar meer ontbijt inspiratie? Bekijk dan eens mijn overzicht met ontbijt recepten.

Ga je deze heerlijke granola cups met kwark en fruit maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een beoordeling of een reactie achter te laten:)

Granola cups

Granola cups met kwark en fruit

Wil je een feestelijk en lekker fris ontbijt maken? Deze granola cups met vegan kwark en vers fruit zijn super lekker en erg makkelijk om te maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Porties 7 cups

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe banaan
  • 50 gr agave siroop
  • 150 gr havermout
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Plantaardige boter/olie om de bakvorm in te smeren
  • 1 bakje plantaardige yoghurt (300 gr)
  • 1 kiwi
  • 2 handjes blauwe bessen
  • ¼ rijpe mango
  • Kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan in een kom en voeg de havermout, agave siroop, kaneel en het snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Besmeer de muffin bakvorm met een beetje plantaardige boter of olie en vul 7 vormpjes met het granola mengsel. Ik vind het handig om de granola met een klein lepeltje tegen de zijkanten aan te drukken.
  • Zet de granola cups 30 minuten in de oven en snijd ondertussen de kiwi en mango in stukjes.
  • Haal de granola cups uit de oven en laat ze even afkoelen. Vul ze daarna met de yoghurt/kwark, het fruit en top af met kokosrasp.
Trefwoord granola, kokosyoghurt

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Heerlijke cups en super makkelijk om te maken. Ook mijn dochter vond deze cups een feestje om te eten.

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*