Banaan kokos cake

Banaan kokos cake

Heb je zin om iets lekkers te bakken met rijpe bananen die je thuis hebt liggen? Probeer dan eens deze heerlijke vegan banaan kokos cake. Je hebt maar enkele ingrediënten nodig en het staat binnen 10 minuten in de oven. Doordat de cake gezoet is met banaan en agave siroop zou je dit zelfs als ontbijt kunnen eten!

Banaan kokos cake

Banaan kokos cake

Een heerlijke bananen cake met een topping van agave siroop en kokos.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 9 stukken

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 230 gr bloem
  • Snufje zout
  • ¾ tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 ml plantaardige melk
  • 3 rijpe bananen
  • 1 el citroensap of appelazijn
  • 40 ml zonnebloemolie kan vervangen worden door appelmoes
  • 4 el agave siroop 2 el als topping en 2 el voor door het beslag
  • 3 handjes kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het bloem, bakpoeder, baking soda en een snufje zout.
  • Voeg de geprakte bananen, plantaardige melk, zonnebloemolie en 2 el agave siroop toe. Meng tot een glad beslag.
  • Bekleed een vierkante bakvorm of eventueel een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig.
  • Zet de cake voor 40-45 in de voorverwarmde oven en controleer daarna met een sateprikker of de cake gaar is (de cake is gaar als de satéprikker er schoon uit komt).
  • Verdeel 2 el agave siroop over de bovenkant van de cake en bestrooi met kokosrasp. Laat de cake afkoelen en snijd daarna in stukken.
Trefwoord banaan, cake, kokos

Eén reactie

  1. Pingback: Blauwe bessen tulband cake | Tulband cake recept - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*