Gnocchi met tomaat paprika saus

Gnocchi met romige tomaat paprika saus

Dit heerlijke gnocchi recept met romige tomaat paprika saus is écht een feestje om op tafel te zetten. Dit gerecht is super makkelijk om te maken en ook nog eens volledig vegan. Perfect voor een goede avondmaaltijd!

Gnocchi met tomaat paprika saus

Gnocchi met romige tomaat paprika saus

Een super lekker en makkelijk gnocchi recept met een saus van gegrilde paprika, tomaat en vegan feta. Perfect als avondmaaltijd!
5 van 1 stem
Totale tijd 40 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gr gnocchi
  • 1 rode paprika
  • 200 gr kleine tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • ½ blok vegan feta Violife
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl rozemarijn
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl zeezout
  • 3 el olijfolie
  • 2 handjes geraspte vegan kaas
  • Verse basilicum ter garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de paprika, tomaatjes, feta, alle kruiden en 2 el olijfolie in een ovenschaal. Meng alles door elkaar en zet het voor 25 minuten in de oven.
  • Als de 25 minuten bijna voorbij zijn verhit je 1 el olijfolie in een pan en bak je de gnocchi in ongeveer 5 minuten licht krokant.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en schenk de inhoud ervan in een blender en blend tot een gladde saus. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
  • Doe de gnocchi in de ovenschaal en schenk de saus hier overheen. Bestrooi de bovenkant met een laagje geraspte kaas en zit nog enkele minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer met verse basilicum.
Trefwoord gnocchi

3 Reacties

  1. 5 sterren
    Super lekker én kindvriendelijk recept

     
  2. Pingback: Gnocchi met tomatensaus en zeekraal | Gnocchi recept - Vegafoodness

  3. Pingback: Pasta met romige pesto saus | Past recepten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*