aubergine-en-bloemkool-uit-de-oven

Aubergine en bloemkool uit de oven

Aubergine en bloemkool uit de oven is erg lekker én makkelijk! Je brengt het op smaak met kruiden, zet het in de oven en wacht rustig totdat alles gaar is. Maar hoe maak je hier nou een complete maaltijd van? Ik vind aubergine en bloemkool het lekkerst met couscous en een plantaardig yoghurt sausje. Om het helemaal compleet te maken strooi ik er meestal nog wat granaatappel pitjes overheen. Heerlijk!

Ik breng de aubergine en bloemkool het liefst op smaak met lekker veel olijfolie en ras el hanout kruiden. Dit is een Marokkaanse kruidenmix die in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar is. Wanneer ik deze kruiden gebruik, denk ik altijd even terug aan de tijd dat ik op vakantie was in Marokko. Wat een heerlijk eten hebben ze daar! En de geur op de kruiden souk, die vergeet ik nooit meer! Ook couscous wordt veel gegeten in Marokko, vooral op vrijdag. Dit is namelijk de heilige dag in de Islam. Meestal wordt het geserveerd met vlees, maar met groenten (zoals in dit recept) is het ook hartstikke lekker.

Ga jij dit recept ook maken? Dan zou ik het natuurlijk hartstikke leuk vinden als je mij tagged op Facebook of Instagram.

Ben je benieuwd naar andere recepten met aubergine? Klik dan hier.

aubergine uit de oven

Aubergine en bloemkool uit de oven

Aubergines uit de oven met bloemkool, couscous en een vegan yoghurt sausje! Een lekker, makkelijk en gezond recept voor het avondeten.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 250 gr bloemkool
  • 5 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout kruiden
  • 150 gr couscous
  • 200 ml water
  • 100 ml plantaardige yoghurt (ongezoet)
  • ½ el limoensap
  • 1 teen knoflook
  • ½ pitjes van een ½ granaatappel
  • Snufje zout
  • Optioneel: een handje amandelen en limoen schijfjes.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe 2 el olijfolie en een ½ el ras el hanout kruiden in een kommetje. Snijd de aubergine door de helft (in de lengte) en bestrijk met het olie mengsel.
  • Leg de aubergines op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
  • Meng 2 el olijfolie en een ½ el ras el hanout kruiden in een grote kom. Doe de bloemkoolroosjes vervolgens ook in deze kom en roer alles goed door elkaar.
  • Zet de bloemkoolroosjes de laatste 20 minuten ook in de oven bij de aubergine.
  • Kook 200 ml water en weeg ondertussen 150 gram couscous af. Haal de pan van het vuur wanneer het water kookt, voeg de couscous + 1 el olijfolie toe en dek af. Laat dit ongeveer 10 minuten staan en breng de couscous vervolgens op smaak met een snufje zout.
  • Doe de yoghurt, de limoensap en uitgeperste knoflookteen in een kommetje en meng alles goed door elkaar. De saus is nu klaar!
  • Haal de aubergine en bloemkool uit de oven en verdeel dit over twee borden. Verdeel ook de couscous over de borden en serveer met granaatappel pitjes en yoghurt saus.
Trefwoord aubergine, bloemkool, couscous

Eén reactie

  1. Pingback: Bloemkool steak met chimichurri | Bloemkool recepten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*