Wie van avocado en hummus houdt gaat heel gelukkig worden van dit recept. De zelfgemaakte hummus op een lekker krokant brood in combinatie met avocado en de 7-kruidenmix is écht heerlijk! De 7-kruidenmix bevat, zoals je al had verwacht, 7 kruiden. De combinatie van deze kruiden geeft een unieke smaak aan de avocado toast.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness.
Avocado toast met hummus en 7-kruidenmix
Equipment
- Keukenmachine of krachtige blender
- Oven of broodrooster
Ingrediënten
Hummus
- 200 gr kikkererwten
- 2 kleine teentjes knoflook
- ½ el tahin
- Sap van een ½ limoen
- 5 el olijfolie
- 1 tl ras el hanout kruiden
- ½ tl komijn
- ½ tl zout
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl gemalen zwarte peper
7-kruidenmix
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ¾ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl kurkuma
- ½ tl gedroogde tijm
Overig
- 8 sneetjes brood
- 2 avocado's
- Optioneel: limoen partjes
Instructies
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde hummus.
- Leg de sneetjes brood ondertussen enkele minuten in de oven op 170 graden, zodat ze lekker krokant worden.
- Doe alle kruiden voor de kruidenmix in een kommetje en meng goed door elkaar.
- Snijd de avocado in plakjes.
- Besmeer de sneetjes brood met hummus, beleg ze met avocado en strooi de kruidenmix eroverheen.