IJskoffie’s zijn zo lekker! Zomer of winter, ik zeg er eigenlijk nooit nee tegen. Een tijd geleden was de dalgona ijskoffie echt een trend, dus ik ging er ook mee aan de slag. Je maakt deze simpele ijskoffie door oploskoffie met een beetje water en suiker te mengen en dit vervolgens op te kloppen. Ik geloofde er niet zo in, maar het werkt echt! Wil je snel een ijskoffie maken? Dat kan dus met dit recept. Zorg dat je de juiste ingrediënten in huis hebt en je ijskoffie staat binnen 5 minuten op tafel.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Dalgona IJskoffie
Ingrediënten
- 4 el oploskoffie bv. Nescafé
- 4 el suiker
- 4 el kokend water
- 2 glazen plantaardige melk
- IJsblokjes
Toppings
- Agave siroop
- Cacao nibs
- Walnoten
Instructies
- Doe de oploskoffie, suiker en het kokend water in een kom. Mix met een garde of handmixer in enkele minuten tot een fluffy schuim.
- Schenk de plantaardige melk in glazen, doe hier ijsblokjes bij en giet vervolgens het koffieschuim eroverheen. Versier met toppings naar keuze.
- Enjoy!