Gegrilde aubergine met barbecue saus

Gegrilde aubergine met barbecue saus

Deze gegrilde aubergine met barbecue saus is super makkelijk om te maken en erg lekker als avondeten. Ik serveer het zelf graag met rijst en aspergetips. De barbecue saus die ik gebruik is die van Black Jack, maar je kunt natuurlijk ook een ander merk kiezen of het helemaal zelf maken.

Gegrilde aubergine met barbecue saus

Gegrilde aubergine met barbecue saus

Deze gegrilde aubergine met barbecue saus is makkelijk om te maken en erg lekker als avondeten. Serveer met rijst en aspergetips voor een complete maaltijd.
Totale tijd 40 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan / braadpan
  • Oven
  • Kookpan

Ingrediënten
  

Gegrilde aubergine

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen peper
  • 4 el barbecue saus
  • 2 el water

Overig

  • 170 gr rijst
  • 1 bakje aspergetips (100 gr)
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • Optioneel: verse koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het steeltje van de aubergine en snijd de aubergine in de lengte doormidden.
  • Maak nu diagonale sneetjes in de aubergine (zonder door de schil te prikken), waardoor er een soort van blokjes in de aubergine ontstaan.
  • Besprenkel de aubergine aan beide kanten met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen.
  • Leg de aubergine helften op een bakplaat met bakpapier en zet voor 20 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Verhit een el olie in een pan en bak de aspergetips in 5-10 minuten gaar. Bestrooi tussendoor met peper en zout. Zet ze even apart, zodra ze gaar zijn.
  • Haal de aubergine uit de oven en verdun de barbecue saus met wat water.
  • Schenk de saus in een pan en leg hier de aubergine helften op met de schil naar boven. Laat ongeveer 5 minuten in de saus bakken. Als je merkt dat de saus blijft plakken aan de pan, voeg dan wat olie toe.
  • Draai de aubergine op en laat nog 2 minuten met de schil naar beneden bakken.
  • Verdeel de rijst over twee borden, leg hier de aspergetips en aubergine op én bestrooi eventueel met verse koriander.
Trefwoord aubergine, barbecue

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*