Dit heerlijke gnocchi recept met romige tomaat paprika saus is écht een feestje om op tafel te zetten. Dit gerecht is super makkelijk om te maken en ook nog eens volledig vegan. Perfect voor een goede avondmaaltijd!
Gnocchi met romige tomaat paprika saus
Een super lekker en makkelijk gnocchi recept met een saus van gegrilde paprika, tomaat en vegan feta. Perfect als avondmaaltijd!
Equipment
- Oven
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
- 500 gr gnocchi
- 1 rode paprika
- 200 gr kleine tomaatjes
- 2 tenen knoflook
- ½ blok vegan feta Violife
- 2 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl rozemarijn
- ½ tl gemalen zwarte peper
- ½ tl zeezout
- 3 el olijfolie
- 2 handjes geraspte vegan kaas
- Verse basilicum ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de paprika, tomaatjes, feta, alle kruiden en 2 el olijfolie in een ovenschaal. Meng alles door elkaar en zet het voor 25 minuten in de oven.
- Als de 25 minuten bijna voorbij zijn verhit je 1 el olijfolie in een pan en bak je de gnocchi in ongeveer 5 minuten licht krokant.
- Haal de ovenschaal uit de oven en schenk de inhoud ervan in een blender en blend tot een gladde saus. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
- Doe de gnocchi in de ovenschaal en schenk de saus hier overheen. Bestrooi de bovenkant met een laagje geraspte kaas en zit nog enkele minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer met verse basilicum.
Super lekker én kindvriendelijk recept
Pingback: Gnocchi met tomatensaus en zeekraal | Gnocchi recept - Vegafoodness
Pingback: Pasta met romige pesto saus | Past recepten - Vegafoodness