Deze heerlijke en voedzame vegan matcha chia pudding met vers fruit en kokosyoghurt is het ideale ontbijt voor als je weinig tijd hebt in de ochtend. Je maakt de chia pudding de avond van te voren klaar en de volgende dag hoef je alleen nog maar de toppings erop te doen.
Wat is matcha poeder?
Misschien vraag jij je af wat matcha poeder is. Dit is een poeder van fijngemalen Japanse groene thee bladeren. Het bevat van nature erg veel vitamines, mineralen, vezels en eiwitten. Het wordt vaak gebruikt om matcha thee of matcha latte van te maken, maar je kunt het ook prima gebruiken voor dit soort ontbijtjes. Je moet er niet te veel van gebruiken, want dan kan het nogal bitter van smaak zijn. Drink je vaak koffie in de ochtend? Dan zou je dit ook eens kunnen vervangen door een ontbijt of drankje met matcha poeder. Het kan je een goede energieboost geven, net zoals koffie. Wil je een potje matcha poeder kopen? Let dan wel goed op, want de kwaliteit is niet overal hetzelfde. Ik koop meestal de matcha poeder van superfoodies. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza.
Wat zijn chia zaadjes?
Chia zaad staat bekend als superfood en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het bevat veel omega 3, calcium, ijzer, eiwitten, vezels, vitamine B2, B2 en B3. Het is ideaal om er pudding mee te maken, omdat het makkelijk veel vocht opneemt. Ook kan je het gebruiken om over je salade te strooien of als als topping voor over je yoghurt. Als je er chia pudding van wil maken, moet je er rekening mee houden dat het ongeveer 5 uurtjes in de koelkast moet blijven staan zodat de zaadjes voldoende vocht kunnen opnemen.
Chia pudding recepten
Ik vind chia pudding echt heerlijk en heb dan ook al een aantal lekkere recepten online staan:
Ga je deze heerlijke matcha chia pudding maken? Dan zou ik het erg leuk vinden als je jouw creatie deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Onderaan deze pagina is het ook mogelijk om een beoordeling of een reactie achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.
Matcha chia pudding
Ingrediënten
- 170 ml plantaardige melk
- 4 el kokos yoghurt
- 6 el chia zaad
- 2 el agave siroop
- 1½ tl matcha poeder + lepeltje water
Toppings
- Kokos yoghurt
- Aardbeien
- Kiwi
- Kokosrasp
- Walnoten
- Hennepzaad
Instructies
- Meng de matcha poeder met een lepeltje water, zodat de poeder oplost.
- Doe alle ingrediënten voor de matcha chia pudding in een kommetje en meng alles goed door elkaar, voeg ook de opgeloste matcha poeder toe.
- Zet het mengsel voor minimaal 5 uurtjes in de koelkast.
- Haal de matcha chia pudding uit de koelkast en bestrooi met toppings naar keuze.
Hallo! Het ziet lekker uit! Meng je de chia ook met de yoghurt of gebruik je de yogurt alleen als topping. Op de foto lijk het alsof de chia niet met de yoghurt is gemengd namelijk.
Thanks!
Makkelijk en erg lekker (ook met een gepureerde banaan er door).