Sinds ik een aantal jaren geleden in Mexico ben geweest, maak ik regelmatig Mexicaanse gerechten. Deze plaattaart is natuurlijk niet écht Mexicaans, maar de toppings wel!
Het maken van een plaattaart is zó makkelijk en je kunt eindeloos variëren met de toppings. Wanneer ik geen tijd heb om zelf deeg te maken, gebruik ik het vegan deeg van Tante Fanny (verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo).
Voor deze Mexicaanse plaattaart heb ik onder andere vegan gehakt, paprika, maïs en bonen gebruikt. Een heerlijke combinatie!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Mexicaanse plaattaart (vegan)
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 rol pizza deeg van Tante Fanny
- 5 el tomatensaus
- 200 gr vegan gehakt
- 200 gr kidney bonen
- 200 gr maïs uit blik
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 1 el Mexicaanse kruiden
- ½ avocado
- ijsbergsla
- Vegan knoflooksaus
- Cherry tomaten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Snijd de paprika in stukken.
- Bak het gehakt in wat olie en voeg de kruiden toe.
- Voeg vervolgens de maïs, bonen en paprika toe aan het gehakt en roer goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit over de bakplaat. Besmeer het deeg met tomatensaus en verdeel het gehaktmengsel hier overheen.
- Zet de plaattaart voor ongeveer 20 minuten in de oven en snijd ondertussen de avocado, ijsbergsla en tomaatjes.
- Haal de plaattaart uit de oven en beleg met de toppings en saus.