mini quiche

Mini quiche met paddenstoelen en walnoten (vegan)

Met de paasdagen in het vooruitzicht leek het mij leuk om een recept voor heerlijke mini quiches te delen. Deze mini quiche met paddenstoelen, walnoten en vegan feta kaas is super lekker, snel klaar én ook nog eens volledig vegan. Voor de bodem heb ik het hartig taart deeg van Koopmans gebruikt. Dit deeg is plantaardig en scheelt je dus een hoop werk!

De vulling van de quiche is gemaakt van kikkererwten meel. Hierdoor wordt de quiche steviger dan wanneer je ei gebruikt. Ik vind dit persoonlijk erg lekker, vooral wanneer je er lekker veel kruiden doorheen mengt. Een quiche met tofu heb ik ook wel eens geprobeerd, maar dit vind ik een te overheersende tofu-smaak hebben, ongeacht de hoeveelheid kruiden die ik gebruik. Het bereiden van de vulling van dit recept is erg makkelijk. Je mengt het kikkererwten meel met water en voegt vervolgens alle kruiden toe. Je laat het mengsel 15 minuten rusten, voegt de paddenstoelen en walnoten toe en giet het vervolgens in de cupcake vormpjes. Zo simpel is het!

Ga jij deze heerlijke mini quiche met paddenstoelen en walnoten voor Pasen maken? Dan zou ik het hartstikke leuk vinden als je mij tagged op Facebook of Instagram.

Zoek je een ander paasrecept? Afgelopen weekend deelde ik een recept voor vegan tortilla pizza’s.

mini quiche

Mini quiche (vegan)

Mini quiche met paddenstoelen, walnoten en feta kaas. De perfecte combinatie en volledig vegan!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, lunch
Porties 7 quiches

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 75 gr kikkererwten meel
  • 150 ml water
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 tl knoflook
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ el complete seasoning kruiden
  • ¼ tl zout
  • 1 tl oregano
  • Snufje peper
  • 80 gr paddenstoelen
  • 50 gr walnoten
  • Klein stukje vegan feta kaas (Violife)
  • 7 plakjes hartige taart deeg
  • el paneermeel

Instructies
 

  • Laat de hartige taart deeg plakjes ontdooien.
  • Meng het water en kikkererwten meel in een kom en voeg alle kruiden hieraan toe. Laat dit mengsel 15 minuten staan.
  • Snijd de paddenstoelen ondertussen fijn en bak ze heel even (3 minuten)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg de paddenstoelen toe aan het mengsel van kikkererwten meel, hak de walnoten fijn en voeg ook dit toe aan het mengsel. Bewaar een handje gehakte walnoten.
  • Vet cupcake vormpjes in met wat olie of plantaardige boter en snijd rondjes uit het deeg. Druk het deeg in de vormpjes, prik er gaatjes in met een vork en strooi een snufje paneermeel over de bodem.
  • Verdeel de vulling van de quiche over de 7 vormpjes en strooi er nog wat walnoten overheen.
  • Zet de mini quiches voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze niet te lang in de oven staan, want dan wordt de binnenkant te droog.
  • Verkruimel een blokje feta en strooi dit over de quiches.
Trefwoord quiche

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*