Eet je graag monchou taart, maar heb je geen tijd om een hele taart in elkaar te zetten? Dan is deze vegan monchou taart in een glaasje de perfecte oplossing. Met slechts 5 ingrediënten maak je dit super makkelijke recept voor maar liefst 4 personen.
Wat is monchou taart?
Deze bekende taart heeft zijn naam te danken aan de bekende Monchou roomkaas. Het is een taart met een bodem van bastogne koeken, een flinke laag van onder andere Monchou en slagroom én een topping van kersen. Mon chou betekent trouwens ‘mijn liefje’ in het Frans. Het is een flinke klus om deze no-bake taart te maken, omdat de Monchou taart enkele uren moet opstijven in de koelkast. Daarom is deze monchou taart in één glaasje ideaal als je niet zo veel tijd hebt.
Hoe maak je deze taart in een glaasje?
Deze heerlijke en snelle taart die ook nog eens volledig plantaardig is, staat al binnen 45 minuten op tafel. Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig, namelijk:
- Vegan opklopbare slagroom
- Vegan oatly spread (cream cheese)
- Vlaaifruit kersen
- Lotus koekjes
- Poedersuiker
Je maalt de lotus koekjes fijn en gebruikt dit als bodem. Vervolgens maak je de monchou laag door de slagroom op te kloppen en vervolgens de cream cheese en poedersuiker toe te voegen. Dit laat je een half uurtje opstijven in de koelkast. Je verdeelt de monchou laag over de koekjes bodem, doet de kersen eroverheen en topt het af met nog wat gemalen lotus koekjes. Super easy dus!
Ben je benieuwd naar andere heerlijke dessert recepten, taartjes en andere zoetigheden? Bekijk dan mijn overzicht met zoete recepten.
Ga je dit recept ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je mij tagged op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie of een beoordeling achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.
Monchou taart in een glaasje
Equipment
- Blender
- Elektrische handmixer
Ingrediënten
- 1 blik vlaaifruit kersen
- 50 gr lotus koekjes
- 125 ml plantaardige opklopbare slagroom Alpro
- 100 gr haver cream cheese Oatly
- 30 gr poedersuiker
Instructies
- Maal de lotus koekjes fijn in de blender en verdeel dit over de bodem van 4 kleine glaasjes. Bewaar nog een beetje om als topping te gebruiken.
- Doe de slagroom in een kom en klop dit met een handmixer totdat de slagroom wat steviger wordt.
- Voeg vervolgens de cream cheese toe en klop weer tot een glad beslag.
- Als laatste voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je blijft mixen.
- Verdeel de vegan monchou over de bodem met lotus koekjes en zit dit 30 minuten in de koelkast.
- Haal de glaasjes uit de koelkast en doe de kersen over de monchou laag. Maak het af met nog een lepeltje gemalen lotus koekjes.
Pingback: Trifle van kokosyoghurt, oreo en aardbei - Vegafoodness
Pingback: Chocolade fudge met ijs en kersen - Vegafoodness