Tostadas met bloemkool bites

Tostadas met gefrituurde bloemkool bites

Tostadas zijn eigenlijk gefrituurde tortilla’s. Ze zijn het lekkerst met een flinke laag guacamole! Maar ze zijn nog lekkerder met zoetzure rode kool en gefrituurde bloemkool bites. Eigenlijk zijn deze tostadas met gefrituurde bloemkool bites een combinatie van een aantal dingen die ik super lekker vind!

De bloemkool bites deelde ik al eerder, maar toen maakte ik ze in de oven. Dit keer heb ik ze gefrituurd en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit echt veel lekkerder vind (natuurlijk ook ongezonder).

Ga je dit recept ook maken? Vergeet me dan niet te taggen op Instagram en Facebook.

Tostadas met bloemkool bites

Tostadas met gefrituurde bloemkool bites (vegan)

Een krokante taco met guacamole, rode kool en gefrituurde bloemkool bites!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan om in te frituren

Ingrediënten
  

  • 1 pakje mini taco's
  • 3 avocado's
  • 200 gr fijngesneden rode kool
  • 2 limoenen
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • 3 el azijn
  • 1 el agave siroop

Bloemkool bites

  • Zonnebloemolie (om in te frituren)
  • ½ bloemkool
  • 130 gr bloem
  • 300 ml ongezoete sojamelk
  • 150 gr paneermeel
  • 75 gr panko
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el knoflookpoeder
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Doe de zonnebloemolie in een pan en verwarm de olie tot ongeveer 175 graden.
  • Doe de melk en bloem in een kom en meng tot een glad beslag. Voeg vervolgens een halve eetlepel paprikapoeder en knoflookpoeder toe en meng nog een keer goed door elkaar.
  • Doe de panko, het paneermeel en de rest van de kruiden in een andere kom en meng door elkaar.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en dip ze vervolgens eerst in het beslag van melk en bloem en rol ze daarna door het paneermeel met panko. Doe dit met alle bloemkoolroosjes en frituur ze vervolgens in kleine hoeveelheden totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  • Frituur de tostada's ook heel kort (1-2 minuten) totdat ze goed krokant zijn en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Prak de rijpe avocado's en voeg het sap van een halve limoen, een snufje knoflookpoeder, peper en zout toe naar smaak. De guacamole is nu klaar.
  • Doe de fijngesneden rode kool in een kom en voeg de azijn en agave siroop hieraan toe. Meng goed door elkaar.
  • Besmeer de avocado's met een laagje guacamole, doe de rode kool erop en spuit hier wat truffel mayo overheen. Vervolgens leg je 2 bloemkool bites er bovenop. De overige bloemkool bites kan je ernaast eten.
  • Enjoy!
Trefwoord bloemkool

Eén reactie

  1. Pingback: Boterbord met hummus, olijven en zongedroogde tomaat - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*