Het boterbord is dé nieuwe TikTok trend en wordt ook wel gezien als een variant op de kaasplank, borrelplank en brood met dipjes. Ik heb het zelf ook geprobeerd en vind het een erg leuk concept! Mijn variant van het boterbord heb ik met olijven- en zongedroogde tapenade, hummus, peper, zout en truffelolie gemaakt. Ook gebruikte ik plantaardige boter waardoor dit recept volledig vegan is.
Waar komt het boterbord, ook wel butter board vandaan?
Het Amerikaanse butter board is bedacht door chef Joshua McFadden en ging onlangs viraal op TikTok. Foodblogger Justine Doiron liet zien hoe zij dit maakt en de video werd maar liefst 8 miljoen keer bekeken. Zoals ik hierboven al zei, ben ik ook aan de slag gegaan met mijn eigen boterbord. Het enige wat je nodig hebt is een houten plankje, boter en je favoriete toppings. Ik denk dat dit deze kerst bij veel kerstdiners en borrels op tafel staat!
Ga jij ook aan de slag met je eigen variant of met mijn recept voor dit heerlijke vegan boterbord? Deel het gerust me me door mij te taggen op Instagram🙂
Zoek je meer snack of borrelinspiratie? Bekijk dan eens mijn bladerdeeg hapjes met tofu, vegan knoflookbrood of tostadas met gefrituurde bloemkool bites.
Boterbord met hummus, olijven en zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- ½ blok (vegan) boter Ik gebruik de boter van Violife
- Zongedroogde tomaten hummus
- Olijven tapenade
- Zongedroogde tomaten tapenade
- Truffelolie
- Zwarte peper
- Zeezout
- Bieslook
- Basilicum
- Stokbrood
Instructies
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Smeer de boter beetje bij beetje uit op een houten plankje.
- Doe alle toppings erop en je boterbord is klaar!