vegan blondies

Vegan blondies van kikkererwten

Smeuïge blondies, wie kent ze niet? Ze worden ook wel het zusje van brownies genoemd en zijn qua smaak vergelijkbaar met boterkoek. Wist je al dat je blondies ook super makkelijk vegan maakt? Ik heb de vegan variant van kikkererwten gemaakt, super gezond en rijk aan proteïne! Ook zitten er in deze blondies geen geraffineerde suikers. Een lekkere healthy snack dus:)

Door de toevoeging van kikkererwten in dit recept hoef je niet veel meel te gebruiken. Ik heb zelf havermout meel gebruikt (fijngemalen havermout). Wil je een glutenvrije variant maken, gebruik dan glutenvrij havermout en maal dit fijn tot meel. Om ervoor te zorgen dat de blondies lekker smeuïg worden, heb ik 100% notenpasta van de Albert Heijn toegevoegd. Dit geeft naast een perfecte structuur ook een heerlijke smaak aan de blondies. Om het nog iets zoeter te maken, gebruik ik agave siroop en vanille extract. Het enige wat je verder nog hoeft toe te voegen is bakpoeder en plantaardige melk.

Het beslag maak je in nog geen 5 minuten en de oven doet de rest van het werk! Binnen een half uurtje geniet jij van de lekkerste vegan blondies!

Ga je dit recept ook maken? Dan zou ik het natuurlijk hartstikke leuk vinden als je mij tagged op Facebook of Instagram.

Ben je benieuwd naar andere zoetigheden? Bekijk dan dit overzicht.

vegan blondies

Vegan blondies van kikkererwten

Smeuïge vegan blondies van kikkererwten. De perfecte verantwoorde snack met lekker veel proteïne!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 12 stukken

Equipment

  • Oven
  • Blender / foodprocessor

Ingrediënten
  

  • 140 gr havermout meel (gemalen havermout)
  • 2 blikjes van 200 gr kikkererwten
  • 200 gr notenpasta
  • 2 tl bakpoeder
  • 140 ml agave siroop
  • 4 tl vanille extract
  • 360 ml kokosmelk
  • 30 gr pure chocolate chips (vegan)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolate chips in de blender en mix tot een glad beslag.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier (24x24cm) en giet het beslag gelijkmatig in de vorm. Sprinkel de chocolate chips over de blondies en zet ze voor 30 minuten in de oven.
  • Laat de blondies minimaal 10 minuten afkoelen en snijd het in stukken. Giet er eventueel nog wat agave siroop overheen voor een extra zoete smaak.
Trefwoord blondies, kikkererwten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*