Vegan donuts

Vegan donuts uit de oven

Weet jij al welke lekkernijen je tijdens pakjesavond op tafel zet? Deze vegan donuts uit de oven mét kruidnoten kruimels zijn de perfecte traktatie waar je gegarandeerd iedereen blij mee maakt!

Ondanks dat ik zelf eigenlijk niet echt sinterklaas vier met mijn familie, vond ik het toch leuk om een lekker vegan sinterklaas recept te bedenken en hier te delen. En zeg nou eerlijk, deze vegan donuts uit de oven zien er toch super lekker uit?! Eigenlijk is het al een cadeautje op zich:)

Deze donuts zijn wel iets anders dan de traditionele donuts, want ik bak ze in de oven in plaats van ze te frituren. Een stukje gezonder en makkelijker! Ondanks dat ze niet gefrituurd zijn, zijn ze zeker niet minder lekker dan echte donuts. De structuur is heerlijk sponzig en de topping van glazuur en chocolade met kruidnoten kruimels maakt het helemaal af. Zelfs als je eigenlijk geen tijd meer hebt, kan je deze donuts toch nog wel even maken. Het kost je namelijk maar 30 minuten om deze heerlijke zoetigheid op tafel te toveren.

Maak je liever een andere vegan zoetigheid? Bekijk dan eens mijn overige zoete recepten.

Kies je ervoor om dit heerlijke recept te maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram en Facebook🙂

Vegan donuts

Vegan donuts uit de oven

Oven gebakken donuts met een glazuur van poedersuiker, chocolade frosting en kruidnoten kruimels. De perfecte zoetigheid voor pakjesavond!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 6 donuts

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Donuts

  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 130 gr bloem
  • 100 gr bruine suiker
  • bakpoeder
  • 2 el ongezoete appelmoes
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ el appel azijn
  • 1 tl vanille extract

Glazuur

  • 130 gr poedersuiker
  • 2 el gesmolten vegan boter
  • 2 el amandelmelk

Chocolade topping

  • 100 gr pure chocolade

Overig

  • 100 gr kruidnoten

Instructies
 

Donuts

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de appelazijn en melk in een kom en laat 10 minuten rusten.
  • Zeef alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
  • Doe de melk met azijn bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  • Vet de donut vormpjes licht in en verdeel het beslag met een spuitzak over de 6 vormpjes.
  • Zet de donuts voor 15 minuten in de oven.
  • Mix alle ingrediënten voor het glazuur met een handmixer tot een glad mengsel.
  • Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur.
  • Verkruimel de pepernoten met een blender of door de pepernoten in een theedoek te stoppen en vervolgens plat te slaan.
  • Laat de donuts even afkoelen en dip vervolgens 3 donuts in het glazuur en 3 donuts in de chocolade.
  • Bestrooi de donuts met pepernoten kruimels en wacht totdat de topping hard is geworden.
  • Enjoy!
Trefwoord donuts

2 Reacties

  1. Kwam dit recept tegen en ga als een kip zonder kop direct aan de slag, totdat ik bij 1,5 bakpoeder kom. Anderhalve kilo? Cup? Eetlepel? Of (en daar gok ik maar op) anderhalve theelepel?
    Benieuwd naar het eindresultaat..

     
  2. En waar is de appelmoes gebleven in dit recept…

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*