Kaneel en appel is een veelvoorkomende combinatie. Niet heel vreemd, want de smaken van de kruidige kaneel en sappige zoete appel gaan perfect samen! In dit recept heb ik de kaneel in mijn fluffy wafels verwerkt en als topping gebakken appel, plantaardige slagroom en granola gebruikt. Het is een heerlijk recept voor een uitgebreid weekend ontbijt of een lunch.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan kaneel wafels met gebakken appel
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 350 ml amandelmelk
- 240 gr bloem
- 2 tl appelazijn
- 1 el bakpoeder
- ½ tl vanille extract
- 50 ml zonnebloemolie
- 2½ el kaneel
- 1 el kokosbloesemsuiker of andere suiker
Topping
- 2 appels
- Granola
- Agave siroop
- Plantaardige slagroom
Instructies
- Zeef de bloem in een kom en meng hier de kaneel, het bakpoeder en de suiker doorheen.
- Meng in een andere kom de melk, olie, vanille en azijn.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
- Vet een wafelijzer in met wat olie en bak de wafels gaar.
- Schil de appels, snijd in blokjes en bak in een pannetje totdat ze zacht worden.
- Beleg de wafels met de gebakken appel, granola, slagroom en agave siroop.
- Enjoy!