Taco’s, een traditioneel Mexicaans gerecht. Een taco is een maïs tortilla gevuld met vlees. Toen ik een aantal jaar geleden in Mexico was, at ik wel nog vlees. Ik kon geen genoeg krijgen van alle heerlijke taco’s! Eigenlijk zijn de echte Mexicaanse taco’s niet vergelijkbaar met de taco’s die in Nederland gegeten worden. Omdat ik dit heerlijke Mexicaanse gerecht toch wel miste, vond ik het tijd voor een vegan variant. Vanaf nu kan jij als vegetariër of veganist gewoon weer een taco-party houden;)
Ik maak mijn vegan taco’s met een vulling van bloemkool en lekker veel taco kruiden. Verder gebruik ik nog wat typische Mexicaanse ingrediënten voor de vulling, zoals maïs en chili bonen.
Om de taco’s lekker kleurrijk en vol te maken, voeg ik meestal verschillende toppings toe, zoals wortel, avocado, tomaat, komkommer en jalapeño pepers. Word jij niet blij van pittig eten, dan mag je de pepers natuurlijk weglaten.
Deze taco’s zijn perfect voor een vegan junkfood night met vrienden of je lover!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan taco’s met bloemkool vulling
Equipment
- Keukenmachine of krachtige blender
- Koekenpan
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 200 gr chilibonen
- 200 gr maïs
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 zakje taco kruiden
- 1 zak maïs tortilla
Toppings
- Jalapeño pepers
- Geraspte wortel
- Tomaat
- Komkommer
- Avocado
- Knoflooksaus of andere saus
Instructies
- Snijd de bloemkool en maal het fijn met een keukenmachine.
- Snijd de ui, knoflook en paprika in kleine stukjes en pers het knoflookteentje.
- Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie en voeg vervolgens de paprika en gemalen bloemkool toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg een half zakje tortilla kruiden toe met een scheutje water en laat het een aantal minuten sudderen.
- Voeg de uitgelekte maïs en bonen toe en meng alles door elkaar. De vulling is nu klaar!
- Bak de tortilla's kort in een pan, schep de vulling eroverheen en bestrooi met je favoriete toppings. Enjoy!
Pingback: Taco's van bakbanaan | Taco recepten - Vegafoodness