Vegan taco

Vegan taco’s met bloemkool

Taco’s, een traditioneel Mexicaans gerecht. Een taco is een maïs tortilla gevuld met vlees. Toen ik een aantal jaar geleden in Mexico was, at ik wel nog vlees. Ik kon geen genoeg krijgen van alle heerlijke taco’s! Eigenlijk zijn de echte Mexicaanse taco’s niet vergelijkbaar met de taco’s die in Nederland gegeten worden. Omdat ik dit heerlijke Mexicaanse gerecht toch wel miste, vond ik het tijd voor een vegan variant. Vanaf nu kan jij als vegetariër of veganist gewoon weer een taco-party houden;)

Ik maak mijn vegan taco’s met een vulling van bloemkool en lekker veel taco kruiden. Verder gebruik ik nog wat typische Mexicaanse ingrediënten voor de vulling, zoals maïs en chili bonen.

Om de taco’s lekker kleurrijk en vol te maken, voeg ik meestal verschillende toppings toe, zoals wortel, avocado, tomaat, komkommer en jalapeño pepers. Word jij niet blij van pittig eten, dan mag je de pepers natuurlijk weglaten.

Deze taco’s zijn perfect voor een vegan junkfood night met vrienden of je lover!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan taco

Vegan taco’s met bloemkool vulling

Taco's met een vegan vulling van bloemkool. Perfect voor een vegan junkfood night!
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Keukenmachine of krachtige blender
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gr chilibonen
  • 200 gr maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 zakje taco kruiden
  • 1 zak maïs tortilla

Toppings

  • Jalapeño pepers
  • Geraspte wortel
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Avocado
  • Knoflooksaus of andere saus

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool en maal het fijn met een keukenmachine.
  • Snijd de ui, knoflook en paprika in kleine stukjes en pers het knoflookteentje.
  • Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie en voeg vervolgens de paprika en gemalen bloemkool toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg een half zakje tortilla kruiden toe met een scheutje water en laat het een aantal minuten sudderen.
  • Voeg de uitgelekte maïs en bonen toe en meng alles door elkaar. De vulling is nu klaar!
  • Bak de tortilla's kort in een pan, schep de vulling eroverheen en bestrooi met je favoriete toppings. Enjoy!
Trefwoord bloemkool, taco

Eén reactie

  1. Pingback: Taco's van bakbanaan | Taco recepten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*