Wentelteefjes met suiker, een echte klassieker! Normaal gesproken worden wentelteefjes gemaakt door brood heel kort in een mengsel van melk en eieren te weken en ze vervolgens te bakken. Maar hoe maak je nou lekkere vegan wentelteefjes?
Ik maak vegan wentelteefjes door ze in een mengsel van sojamelk, agave siroop, kaneel en vanille extract te dippen. Dit doe ik heel kort, omdat het brood anders te nat wordt. Vervolgens bak ik het brood in een pan met plantaardige margarine en beleg ik het met vers fruit en kokosyoghurt. Een perfect ontbijtje!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan wentelteefjes (french toast)
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 2 kopjes sojamelk
- 2 el agave siroop
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- Dik gesneden brood
- Plantaardige boter om in te bakken
Topping
- Vers fruit naar keuze
- Kokosyoghurt
Instructies
- Meng de amandelmelk, kaneel, agave siroop en vanille extract in een grote kom.
- Laat een stuk boter in de pan smelten en dip ondertussen alvast het eerst stuk brood in het melk mengsel. Doe dit heel kort anders blijft het brood te nat.
- Leg het brood in de pan en bak het enkele minuten aan beiden kanten.
- Herhaal dit met de overige stukjes brood.
- Leg het brood op een bordje, schenk er agave siroop overheen en maak het af met een flinke lepel kokosyoghurt en fruit.
- Enjoy!
Pingback: Vegan wentelteefjes sticks - Vegafoodness