Dadel balletjes zijn hartstikke populair! Ze zijn lekker, gezond én geven je een energie boost. Alles wat je nodig hebt, toch?! Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en dus ging ik aan de slag met een bijzondere variant van de standaard dadel balletjes. Het resultaat was een flinke kom dadel balletjes omhult met pure chocolade én een verrassing in het midden, namelijk een aardbei. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens hartstikke lekker!
Ga jij ze ook eens maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Vegan dadel balletjes
Equipment
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 100 gr amandelmeel
- 70 gr amandelen
- 80 gr kokosrasp
- 150 gr dadels
- 2 el plantaardige margarine
- 1 el agave siroop
- 10 kleine aardbeien
- 200 gr pure chocolade
- 2 el water Indien het deeg te droog is
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag.
- Zet het beslag ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat het wat steviger wordt.
- Snijd het kroontje van de aardbeien en als de aardbeien te groot zijn mag je ze halveren.
- Haal het dadel mengsel uit de koelkast en rol er bolletjes van om de aardbei heen.
- Zet de balletjes daarna nog minimaal 2 uurtjes in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
- Smelt de chocolade au bain marie en schenk het over de balletjes heen of dip de balletjes erin. Leg de balletjes op een bordje of rekje en laat de chocolade laag hard worden in de koelkast.
- Enjoy!