Tomatensoep is altijd al mijn lievelingssoep geweest! Het is makkelijk om te maken, snel klaar, gezond en vooral erg lekker. Toch kan een beetje variatie af en toe ook wel eens leuk zijn. Zo maakte ik deze Aziatische tomatensoep met kokosmelk en allerlei Aziatische kruiden. Het is een heerlijk kruidig soepje en de kokosmelk maakt het lekker romig. De oesterzwammen, taugé, pinda’s en rijst maken een echte maaltijdsoep van dit gerecht.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Aziatische tomatensoep (vegan)
Equipment
- Kookpan
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras
- 1 rode peper
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl laos poeder
- 3 tl rasp van een citroenschil
- 1 el citroensap
- 1/2 liter water
- 500 gr gezeefde tomaten
- 400 ml kokosmelk
- 1 el kokossuiker
- 180 gr gekookte rijst
- Zout en peper naar smaak
Garnering
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 zakje Taugé
- Ongezouten pinda's
- Gebakken uitjes
- Koriander
Instructies
- Kook de rijst gaar en zet het apart.
- Pel en hak het sjalotje, de knoflook en de peper (zonder zaadjes) fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de knoflook, sjalot en peper.
- Voeg het water, citroengras, laos en de citroen rasp en citroensap toe. Breek de stengel citroengras, zodat de aroma goed vrijkomt. Laat het 10 minuten sudderen.
- Voeg de gezeefde tomaten, kokosmelk, zout, peper en kokossuiker toe en laat het vervolgens nog enkele minuten sudderen.
- Scheur de oesterzwam in stukjes en bak ze in een droge pan totdat ze beginnen te barsten. Voeg dan een scheutje olie, peper en zout toe en fruit ze kort.
- Verdeel de rijst over de kommetjes en schenk vervolgens de soep daaroverheen. Maak het af met de toppings en smullen maar!
Pingback: Linzensoep met boerenkool - Vegafoodness
Pingback: Vegan curry met aardappel en bloemkool - Vegafoodness
Pingback: Groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel - Vegafoodness