Ben jij ook dol op carpaccio, maar eet je geen vlees? Met deze vegan carpaccio van knolselderij hoef je als veganist of vegetariër nooit meer die oh-zo-heerlijke carpaccio te missen! Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je knolselderij en alle toppings die op een carpaccio horen in huis hebt. Vervolgens hoef je de carpaccio alleen maar in dunne plakjes te raspen, kort te koken en te bestrooien met alle toppings. Ik vind het zelf een geweldig receptje voor de feestdagen!
Bij de bereiding van deze vegen carpaccio van knolselderij moet je er wel op letten dat je de knolselderij in dunne plakjes raspt. Dit kan met de rasp van een keukenmachine. Knolselderij is namelijk erg hard wanneer het nog niet is gekookt en daarom zal het raspen met de hand niet goed lukken. Wanneer je de knolselderij in dunne plakjes hebt geraspt, mag je dit heel kort (3 minuten) koken in water met een beetje zout. Je ziet dat de plakjes nu nog iets dunner worden. De enigszins overheersende smaak van de knolselderij wordt ook minder als je het kookt.
Wat betreft de toppings, deze hoeven natuurlijk niet vegan te zijn als je vegetariër bent. Dus wil jij echte parmezaanse kaas gebruiken, doe dat dan vooral:)
Tip: wil je de truffelmayo mooi over de carpaccio verdelen? Doe de mayo dan in een boterhammenzakje en knip hier een heel klein hoekje uit. Nu kan je het zakje als een spuitzak gebruiken.
Ga je deze carpaccio ook maken? Vergeet me dan niet te taggen op Instagram of Facebook.
Ben je op zoek naar een ander bijgerecht? Bekijk dan mijn overige recepten voor bijgerechten.
Vegan carpaccio van knolselderij
Equipment
- Kookpan
- Keukenmachine met rasp
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 6 tl truffeltapenade
- 12 cherry tomaatjes
- 50 gr rucola
- Kappertjes
- Vegan truffel mayonaise
- Zonnebloempitten of pijnboompitten
Vegan parmezaanse kaas
- 75 gr ongezouten cashewnoten
- 2½ el edelgistvlokken
- ¼ tl knoflookpoeder
- Snufje zout
Instructies
- Schil de knolselderij en rasp het in dunne plakken met behulp van de rasp in je keukenmachine.
- Leg de plakjes knolselderij in een pan met kokend water en laat het 3 minuten koken. Spoel de knolselderij daarna direct af met koud water.
- Voor de parmezaanse kaas: meng alle ingrediënten in een blender.
- Verdeel de plakjes knolselderij over 6 bordjes en bestrooi elk bordje met 1 tl truffeltapenade, 2 gehalveerde tomaatjes, een handje rucola, zonnebloempitten, truffelmayonaise en vegan parmezaanse kaas.
Pingback: Zomergroenten: eten volgens het seizoen - Landgoed de Peerdegaerdt