Aziatische paddenstoelen spiesjes

Aziatische paddenstoelen spiesjes

Deze gemarineerde Aziatische paddenstoelen spiesjes zijn het perfecte bijgerecht voor een feestelijke maaltijd of een tapasavond. Ze zijn kruidig, vol van smaak en hebben een heerlijke structuur. Voor dit gerecht gebruik ik zelf eigenlijk altijd shiitake en oesterzwammen, omdat deze paddenstoelen de marinade goed opnemen. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes uiteindelijk vol van smaak zijn en dat is wat we natuurlijk willen!

De shiitake paddenstoelen zijn trouwens ook erg gezond en vanwege het hoge B1, B2, B12 en C gehalte de perfecte vleesvervanger. In Japan en China wordt de shiitake al eeuwen lang gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking. Er wordt beweerd dat het cholesterol verlagend werkt en ook kanker zou kunnen bestrijden. Of dit laatste echt zo is kan op dit moment denk ik nog niemand met zekerheid zeggen. Maar gezond is het in ieder geval wel!

De marinade voor deze Aziatische paddenstoelen spiesjes maak ik van ketjap, soja, limoen, knoflook, suiker en chilivlokken. Deze marinade gebruikte ik vroeg altijd om kip te marineren. Best grappig dat dit dus ook super lekker is in combinatie met paddenstoelen!

Ga je deze spiesjes ook maken? Vergeet me dan niet te taggen op Instagram of Facebook!

Ben je benieuwd naar mijn andere Aziatische recepten, neem een kijkje en laat je inspireren!

Aziatische paddenstoelen spiesjes

Aziatische paddenstoelen spiesjes

Aziatische spiesjes met shiitake en oesterzwammen gemarineerd in onder andere soja en ketjap.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 200 gr oesterzwam
  • 200 gr shiitake of een paddenstoelen mix
  • 25 ml soja saus
  • 25 ml ml ketjap
  • Sap van een ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kokossuiker of bruine suiker
  • ½ tl chilivlokken
  • Serveer met gebakken uitjes, lente ui en chilisaus.

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar behalve de shiitake en oesterzwammen. Nu heb je de marinade gemaakt.
  • Scheur de oesterzwammen en shiitake in stukken en meng door de marinade.
  • Dek de kom af en laat de paddenstoelen een uur marineren.
  • Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen 5 tot 10 minuten.
  • Rijg de stukjes paddenstoelen aan satéstokjes.
  • Bestrooi met gebakken uitjes en lente ui en serveer met chilisaus.
Trefwoord paddenstoelen

2 Reacties

  1. 5 sterren
    Super lekker!

     
  2. Pingback: Portobello bruschetta | gevulde portobello - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*