Boerenkool salade

Boerenkoolsalade

Deze week was het een aantal dagen ontzettend mooi weer! De temperatuur steeg hier en daar zelfs boven de 20 graden. Ik kreeg direct een zomers gevoel en dus vond ik het tijd voor een frisse salade. Normaal gesproken gebruik je al snel gemengde sla of rucola voor een salade, maar heb je wel eens een boerenkoolsalade geprobeerd? Dit is dus echt verrassend lekker én super gezond. Boerenkool bevat namelijk erg veel vitamine C en bevordert ook nog eens de opname van ijzer.

Naast een hele berg boerenkool gebruikte ik aardbei, avocado, komkommer, cashewnoten en hennepzaad voor deze frisse salade. Als je het mij vraagt is dit de perfecte combi voor een zomerse salade. Vooral de aardbei geeft een frisse en zoete twist aan deze salade. De dressing maakte ik onder andere van tahin, limoensap en agave siroop. Simpel, maar erg lekker! Veel werk is het zeker niet, want binnen 15 minuten staat deze salade al op tafel. Je kunt het als lunch eten, maar natuurlijk ook als avondeten of als bijgerecht.

Ga je deze boerenkoolsalade ook maken? Dan zou ik het natuurlijk hartstikke leuk vinden als je het resultaat met mij deelt op Instagram of Facebook door mij te taggen @Vegafoodness.

Ben je op zoek naar nog meer salade inspiratie? Bekijk dan mijn overzicht met recepten voor salades.

Boerenkool salade

Boerenkoolsalade met komkommer, aardbei, avocado en cashew

Een heerlijke zomerse en frisse boerenkoolsalade met komkommer, aardbei, avocado, cashewnoten en een tahin dressing.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 150 gr boerenkool
  • avocado
  • ½ komkommer
  • 30 gr cashewnoten
  • 7 grote aardbeien
  • Handje hennepzaad
  • Snufje zout voor de boerenkool
  • Scheutje olijfolie

Dressing

  • 2 tl tahin
  • 2 tl soja saus
  • Snufje gember
  • 2 tl citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 3 tl agave siroop

Instructies
 

  • Snijd de aardbeien in plakjes, de komkommer in maantjes of blokjes en de avocado in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de boerenkool zo'n 2 minuten. Strooi er ook wat zout overheen.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te mengen.
  • Rooster de cashewnoten heel kort in een koekenpan.
  • Doe de boerenkool in een saladekom en voeg de aardbeien, avocado, komkommer en cashewnoten toe. Strooi vervolgens wat hennepzaad en de dressing er overheen.
Trefwoord boerenkool, salade

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*