banaan-havermout-pannenkoeken

Vegan banaan havermout pannenkoeken

Banaan havermout pannenkoeken, wie kent het niet?! Afgelopen week realiseerde ik me dat ik dit recept niet eens op mijn website heb staan (oeps!) en ondanks dat velen misschien al weten hoe je dit maakt, wil ik toch graag mijn variant met jullie delen:)

De naam zegt het al, deze vegan banaan havermout pannenkoeken maak je van banaan en havermout. Verder heb je eigenlijk alleen plantaardige melk, bakpoeder en een lepeltje vanille extract nodig. Je gooit alle ingrediënten in de blender en het beslag is klaar. Vervolgens bak je de pannenkoekjes in een pan en versier ze je met je favoriete toppings. Ik hou ervan om ze te serveren met wat extra plakjes banaan, pecannoten, kokosrasp en agave siroop. Heerlijk voor op een zondag ochtend of om jezelf mee te verwennen op een doordeweekse dag. Dit recept bewijst maar weer hoe makkelijk sommige vegan receptjes kunnen zijn. Een ei heb je zeker niet nodig en de ingrediënten zijn in elke supermarkt verkrijgbaar!

Ga jij deze vegan banaan havermout pannenkoeken ook eens maken? Dan zou ik het natuurlijk hartstikke leuk vinden als je een foto deelt en mij tagged op Instagram of Facebook met de hashtag @Vegafoodness.

Mocht je graag andere pannenkoeken willen maken? In dit overzicht staan mijn recepten voor de lekkerste pannenkoeken!

banaan-havermout-pannenkoeken

Vegan banaan havermout pannenkoeken

Gezonde, makkelijke én vegan banaan havermout pannenkoeken. Heerlijk als ontbijt of lunch en binnen 15 minuten klaar.
4.73 van 11 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 10 kleine pannenkoeken

Equipment

 • Koekenpan
 • Blender

Ingrediënten
  

 • 125 gr havermout
 • 1 rijpe banaan
 • 230 ml plantaardige melk
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl vanille extract
 • Klein klontje plantaardige boter

Topping

 • ½ banaan in schijfjes
 • Pecannoten
 • Agave siroop
 • Kokosrasp

Instructies
 

 • Doe de havermout, banaan, plantaardige melk en vanille extract in een blender en mix tot een glad beslag.
 • Voeg het bakpoeder toe en mix het beslag nog een keer heel kort. Laat het beslag nu 3 minuten staan, voordat je de pannenkoeken gaat bakken.
 • Verhit een pan op middelhoog vuur en laat een klein klontje plantaardige boter smelten. Schep een lepel van het beslag in de pan en zodra er bubbels ontstaan op de bovenkant kan de pannenkoek omgedraaid worden. Je bakt elk pannenkoekje ongeveer 4 minuten (2 min per kant). Tip: gebruik een grote pan zodat je 3 pannenkoekjes tegelijkertijd kunt bakken.
 • Versier de pannenkoekjes met de toppings en enjoy!
Trefwoord pannenkoeken

20 Reacties

 1. 3 sterren
  Was op zich wel lekker maar van binnen papperig. Denk niet dat ik ze heerlijk gauw weer zal maken.

   
 2. 4 sterren
  Met de juiste dikte en goede garing echt super lekker. Heb al diverse vegan pannenkoeken geprobeerd maar deze zijn by far de lekkerste?

   
 3. Hi Pauline, wat jammer dat ze papperig zijn geworden. Had je ze lang genoeg gebakken en de juiste hoeveelheden aangehouden?

   
 4. Hi Chris, fijn om te horen dat de pannenkoeken lekker waren! Ik maak ze zelf ook graag:)

   
 5. Uhm …. met een klontje BOTER?

   
 6. Plantaardige boter natuurlijk, dat staat ook in de ingrediënten lijst. Ik zal het er voor de duidelijkheid bij de bereidingswijze ook nog aan toevoegen.

   
 7. Erg lekker. Had er verse vijgen, frambozen en blauwe bessen bij gedaan.

   
 8. 5 sterren
  Merci, lekker en goed recept.

  Ik bak er het fruit mee in, als er al 1 kant klaar is.

   
 9. 5 sterren
  Heerlijke pannenkoekjes! Mijn zoontje met allergie voor melk en eieren heeft er heerlijk van gesmuld en ik ook. 🙂 Topreceptje!

   
 10. 5 sterren
  Heerlijk recept! Ik had geen vanille dus heb wat kaneel en honing aan het beslag toegevoegd

   
 11. Pingback: 20 favo recepten voor de week zonder vlees en zuivel 2023

 12. Kan je ze ook invriezen denk je?

   
 13. Vanaf het moment dat mijn beslag de pant raakt komen er al bubbels op en wordt het een bende. Hoe kan dit? Alles aangehouden zoals beschreven.

   
 14. 5 sterren
  Erg lekker! Ik gebruik als topping appel en rozijnen. Zelfs mijn vriend (vleeseter) vind ze heerlijk.

   
 15. Helaas kleefde het deeg aan mijn pan en kon ik het niet omdraaien. Geen idee of het aan de pan of het deeg ligt..

   
 16. 5 sterren
  Super makkelijk en heel lekker. Ik heb er een beetje pandanextract en schijfjes appel bij gedaan, goeie combi.
  Bij mij bleven ze binnenin ook een beetje vochtig maar vind ik niet hinderlijk. Volgende keer probeer ik het met iets minder havermout, misschien wordt het deeg iets vloeibaarder waardoor ze dunner worden en beter garen.

   
 17. 5 sterren
  Sedert ik ze 1 keer gemaakt heb is het nu elke zondag pancakes-dag????
  Overheerlijk en verslavend lekker????????

   
 18. Danielle Charlton

  5 sterren
  Wat een heerlijke pannenkoekjes!
  Ik maak ze ‘s avonds vast klaar en warm ze in de ochtend even op in de magnetron. Nooit meer gedoe met de kinderen bij het snel ontbijten voor schooltijd!
  Ik doe er iets meer melk in. 250 ipv 230 werkt bij mij beter.. dan zijn ze wat vloeibaarder om te bakken.
  Dank voor dit fijne recept.

   
 19. 5 sterren
  Wow mega lekker, net wat groter dan poffertjes formaat gemaakt. Hebben geen topping nodig zo lekker

   
 20. 5 sterren
  Lekker! Ik heb ook wat meer havermelk gebruikt dan in het recept staat en kaneel in plaats van vanille. De pannenkoekjes zijn erg lekker met een beetje 100% pindakaas als topping.

   

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept
*