Nu het weer wat warmer wordt buiten, maakt de havermoutpap plaats voor overnight oats. Bij overnight oats meng je havermout met onder andere melk, yoghurt en chiazaad. Dit laat je een nachtje in de koelkast staan en de volgende dag serveer je het als ontbijt met bijvoorbeeld nog wat vers fruit. Voor deze Matcha overnight oats gebruikte ik matcha poeder om de oats wat extra smaak te geven en voor een fijne energie boost in de ochtend.
Hoe maak je overnight oats?
Zoals hierboven al kort uitgelegd, maak je overnight oats door havermout te mengen met melk, yoghurt, chiazaad en voor dit recept ook nog matcha poeder. Je mengt alles goed door elkaar en laat het vervolgens een nachtje in de koelkast staan. De havermout wordt dan lekker zacht en uiteindelijk heb je een heerlijk fris ontbijt. Doordat de havermout veel vezels en eiwitten bevat, zul je bovendien voor een lange tijd een verzadigd gevoel hebben. Ik maak zelf altijd vegan overnight oats. Je vervangt normale melk en yoghurt simpelweg door plantaardige producten.
De gezondheidsvoordelen van matcha
Matcha is een groene thee poeder uit Japan. Het bevat ontzettend veel antioxidanten en is daarom een écht superfood. Het bevalt veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten waardoor het erg goed is voor je immuunsysteem. Bovendien heeft het een kalmerende werking en zorgt het voor een langdurige energieboost. Matcha bevat 25% van de hoeveelheid cafeïne van een kopje koffie. Dit in combinatie met de L-theanine zorgt voor een energieboost van wel 4-6 uur.
Ga je deze heerlijke matcha overnight oats ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie of een beoordeling achter te laten.
Ben je op zoek naar andere overnight oats recepten? Bekijk dan eens de macchiato overnight oats of chocolade overnight oats. Wil je een ander recept met matcha poeder proberen, maak dan eens de matcha chia pudding.
Matcha overnight oats
Ingrediënten
- 60 gr havermout
- 2 tl chiazaad
- 2 tl matcha poeder + 1 tl water
- 2 el agave siroop
- 130 ml plantaardige melk
- 120 gr plantaardige yoghurt
Toppings
- ½ banaan
- ½ passievrucht
- Kokos
- Bevroren rood fruit
Instructies
- Meng de havermout, melk, yoghurt, chiazaad en agave siroop in een kommetje.
- Meng de matcha poeder met een lepeltje water en voeg dit toe aan de havermout. Roer alles goed door elkaar en zet het voor een nacht of minimaal 5 uurtjes in de koelkast.
- Bestrooi de havermout met alle toppings en geniet van je ontbijt!
Pingback: Tiramisu overnight oats | Ontbijt recepten - Vegafoodness