Bakbanaan taco's

Taco’s van bakbanaan

Zelf taco’s maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Je kunt ze maken van bloem, maïsmeel of kikkererwtenmeel, maar wist je dat je ook taco’s kunt maken van bakbananen? In dit recept voor taco’s van bakbanaan laat ik je zien hoe dat moet. Het enige wat je nodig hebt is groene bakbananen en een snufje zout.

Zelf taco’s van bakbanaan maken

Taco’s maken van bakbananen is super simpel én je hebt alleen de bakbananen zelf en een snufje zout nodig. Het is wel belangrijk dat je bananen gebruikt die nog niet rijp zijn (dus nog groen). Deze bananen bevatten namelijk veel zetmeel in tegenstelling tot rijpe bananen. Om ervoor te zorgen dat je er deeg van kunt maken, moet je de bananen zacht laten worden door ze even in in de magnetron te zetten. Daarna hoef je ze alleen nog maar in je foodprocessor te blenden, totdat er een bal deeg ontstaat.

Taco vulling van krokante bloemkool

Voor deze taco’s heb ik krokante bloemkool stukjes als vulling gebruikt. De basis variant maak ik zonder paneermeel en voor de extra crunchy variant rol ik de bloemkoolroosjes eerst in het beslag en daarna in het paneermeel. Beiden opties zijn erg lekker en een goede taco vulling in combinatie met tomaat, komkommer, ijsbergsla en rode ui.

Ga je deze super lekkere taco’s van bakbanaan ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een reactie of een beoordeling achter te laten.

Ben je benieuwd naar mijn andere taco recepten? Bekijk dan eens de jackfruit taco’s of taco’s met bloemkool. Wil je weten wat je nog meer van bakbanaan kunt maken? Bekijk het recept voor tostones.

Bakbanaan taco's

Taco’s van bakbanaan

Zelfgemaakte taco's van bakbanaan gevuld met krokante bloemkool bites, sla, komkommer en tomaat.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Keuken Caribisch
Porties 3 taco’s

Equipment

  • Koekenpan
  • Kookpan om in te frituren
  • Foodprocessor

Ingrediënten
  

Taco's

  • 1 groene bakbanaan
  • ¼ tl zout

Bloemkool bites

  • 130 gr bloemkool
  • 70 gr bloem
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl komijn
  • ½ tl zout
  • 120 ml plantaardige ongezoete melk
  • Optioneel: paneermeel
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Overige toppings

  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • 3 blaadjes IJsbergsla
  • ¼ rode ui
  • Saus naar keuze
  • Guacamole (1 rijpe avocado + sap van ½ limoen, peper, zout naar smaak en ¼ tl knoflook poeder)

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de bakbanaan en verwarm de banaan 2 minuten in de magnetron.
  • Controleer of de bakbanaan zacht is door er met een vork in te prikken. Doe de banaan in een foodprocessor met een snufje zout en blend totdat er een bal deeg ontstaat.
  • verdeel de bal in 3 stukken en draai er balletjes van, rol deze balletjes vervolgens uit tot een ronde taco.
  • Bak de taco in een pan zonder olie aan beide kanten voor ongeveer 1 minuut.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng de bloem met de kruiden.
  • Voeg de plantaardige melk toe aan de bloem en meng alles goed door elkaar, totdat je een glad beslag hebt.
  • Doe een flinke laag zonnebloemolie in een pan en verhit de olie.
  • Dip de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur de stukjes totdat ze goud/bruin van kleur zijn. Wil je extra krokante bloemkool bites? Rol de roosjes dan nog door paneermeel voordat je ze frituurt.
  • Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de blaadjes sla fijn, de komkommer en tomaat in blokjes en de rode ui in dunne ringetjes.
  • Besmeer de taco's met guacamole en vul met de bloemkool bites, tomaatjes, sla, komkommer, rode ui en een sausje naar keuze.
Trefwoord bakbanaan, bloemkool, taco

Eén reactie

  1. Pingback: Taco's met oesterzwam en paprika | Taco recepten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*