Hartige taartjes met courgette en aubergine

Hartige taartjes met courgette en aubergine

Wil je een leuk hapje, voorgerecht of iets lekkers voor de lunch maken? Deze hartige taartjes met courgette, aubergine, pesto, tomaatjes, feta en pistache nootjes zijn erg lekker en makkelijk om te maken.

Hartige taart recepten

Als je aan een hartig taart recept denkt, dan denk je misschien al snel aan een plaattaart of een quiche. Maar deze hartige taartjes met courgette en aubergine zijn eenpersoonstaartjes die binnen een half uurtje te maken zijn. De pesto, tomaatjes, vegan feta en pistache nootjes maken het helemaal af en zorgen voor een feestelijke uitstraling. Wil je nou ook eens een keer een quiche maken? Bekijk dan eens mijn vegan quiche recept met tofu.

Hoe maak je deze hartige taartjes met courgette en aubergine?

Je begint met het ontdooien van velletjes bladerdeeg. Ondertussen snijd je de aubergine en courgette in plakjes. Deze hoef je vooral niet te bakken. Leg de bladerdeeg velletjes op een bakplaat met bakpapier. Leg een aantal schijfjes aubergine verspreid over de bakplaat en leg hier omheen de courgette schijfjes, in de vorm van een bloemetje. Doe hier vervolgens een lepeltje pesto op en zet de taartjes voor 15-20 minuten in de oven. Wanneer de taartjes uit de oven komen kan je de overige ingrediënten erop leggen.

Ga je deze hartige taartjes ook maken? Dan ben ik heel erg benieuwd naar je creatie!

Hartige taartjes met courgette en aubergine

Hartige taartjes met courgette en aubergine

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 velletjes bladerdeeg Veel merken zijn vegan
  • ½ courgette
  • 4 grote schijfjes aubergine
  • 4 tl groene (vegan) pesto

Toppings

  • Cherry tomaatjes
  • Vegan feta of gewone feta
  • Pistache nootjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aubergine en courgette in plakjes.
  • Leg 4 ontdooide velletjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg 4 schijfjes aubergine op het midden van het bladerdeeg en leg daarna de schijfjes courgette als een bloemetje rondom de aubergine.
  • Leg in het midden van elk taartje een lepeltje pesto.
  • Zet de taartjes voor 15-20 minuten in de oven. Als je de bovenkant ook mooi goud/bruin wil hebben kan je ze de laatste minuten eventueel nog even omdraaien.
  • Leg nu de toppings op de taartjes en genieten maar!
Trefwoord hartige taart

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*