Wil je een heerlijk bijgerecht maken of een snack voor bij de borrel? Deze bloemkool buffalo wings zijn in één woord geweldig. De vegan ‘wings’ hebben een lekkere structuur en een smaakvol sticky laagje van barbecue saus. Deze heerlijke vegan snack is niet moeilijk om te maken en je hebt maar enkele ingrediënten nodig.
Wat zijn buffalo wings?
Buffalo wings zijn normaal gesproken kippenvleugels die worden gebakken of gefrituurd en vervolgens van een laag saus worden voorzien. Het wordt veel gemaakt in de Amerikaanse keuken. Tegenwoordig kom je ook steeds vaker vegetarische of vegan variaties tegen, zoals deze bloemkool buffalo wings. Voor dit recept heb ik plantaardige ongezoete melk gebruikt en de Remia Sweet Dalton smokey bbq honey saus. Ik kwam er laatst achter dat deze saus geen dierlijke ingrediënten bevat en dus geheel vegan is.
Bloemkool uit de oven
Bloemkool kan je op verschillende manieren bereiden. Welk gerecht ik ook maak, bloemkool doe ik zelf bijna altijd in de oven. Je kunt bloemkoolroosjes in de oven roosteren of ze voorzien van een (krokant) laagje, zoals bij dit recept. Ik vind zelf sticky bloemkool uit de oven of geroosterde bloemkool met harissa en pesto ook geweldige recepten.
Ga je deze heerlijke bloemkool buffalo wings maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij jouw creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook zou het mij heel erg helpen als je een reactie of een beoordeling onderaan deze pagina achterlaat.
Bloemkool buffalo wings
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- ½ bloemkool
- 135 gr bloem
- 200 ml plantaardige ongezoete melk
- 2 el complete seasoning kruiden
- 2 tl paprika poeder
- 1 tl knoflook poeder
- ½ tl chili poeder
- 3 el maizena
- Optioneel: sesamzaadjes
- 1 kommetje barbecue saus (vegan)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes
- Meng de bloem met de kruiden en maizena en voeg de plantaardige melk toe. Roer alles door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
- Dompel de bloemkoolroosjes in het beslag en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bloemkoolroosjes voor 20 minuten in de oven.
- Doe de barbecue saus in een kommetje en dompel de gebakken bloemkoolroosjes in de saus + bestrooi met sesamzaadjes. Leg de 'wings' terug op het bakpapier en bak nog een keer voor 15-20 minuten in de oven.
- Serveer met een sausje naar keuze.
Pingback: Bloemkool steak met chimichurri | Bloemkool recepten - Vegafoodness
Deze Remia Dalton bbq saus is, zoals in de naam al staat, met honing… niet vegan dus. Verder is het heeeel lekker, hoor!