Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

Deze carrot cake muffins zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super makkelijk om te maken. Perfect als gezond tussendoortje voor bij de thee of zelfs als ontbijt. Daarnaast zijn er geen dierlijke producten gebruikt, waardoor deze muffins volledig plantaardig zijn.

Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

Heerlijke en super makkelijke carrot cake muffins. Geschikt als gezond tussendoortje of zelfs als ontbijt.
Totale tijd 45 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 10 cupcakes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 200 gr bloem
  • 40 gr xylitol Of vervangen door bijv. kokosbloesemsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder Of vervangen door normaal bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 120 ml plantaardige melk
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el neutrale olie Ik gebruik vaak avocado olie
  • 1 el citroensap
  • 50 gr appelmoes
  • 50 gr rozijnen
  • 3 handjes walnoten
  • 70 gr geraspte wortel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en meng dit met de melk, olie, appelmoes, olie en citroensap.
  • Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, xylitol en nootmuskaat.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Voeg nu de rozijnen en geraspte wortel toe en meng nog een keer alles door elkaar.
  • Blend of hak de walnoten in stukjes.
  • Verdeel het beslag over 10 cupcake vormpjes en strooi hier de gemalen walnoten overheen. Bak de muffins 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer na 30 minuten of de muffins gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er schoon uit komt, zijn de muffins gaar.
Trefwoord carrotcake, cupcakes, muffins

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*