Crumble bars met blauwe bessen is zo’n zoetigheid die je het liefst elke dag in huis hebt. Het is makkelijk om te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is zó lekker. Ik eet het zelf vaak als tussendoortje, soms stiekem als ontbijt en als ik zin heb in een toetje dan eet ik het dus als dessert met een bolletje ijs. Het recept van deze crumble bars is trouwens volledig vegan. Er zitten dus geen eieren in en ik gebruik plantaardige boter. Ik gebruik vaak de vegan boter van Floraplant of de plantaardige boter van het Albert Heijn huismerk.
Om het lekker makkelijk te houden gebruik ik in dit recept maar één deeg. Dit deeg gebruik je voor zowel de bodem als de kruimels. Zorg dat je ongeveer 3/4 van het deeg bewaart voor de kruimels. De blauwe bessen vulling is ook super eenvoudig om te maken! Je gooit alle ingrediënten in een kom, mengt het door elkaar en giet dit over de bodem van de crumble bars. Vervolgens verdeel je hier overheen de kruimels en zet je het in de koelkast voor 30 minuten. Daarna bak je het in 40 minuten gaar in de oven op 180 graden.
Eet je de crumble bars niet allemaal tegelijkertijd op? Bewaar ze dan in een luchtdicht doosje buiten de koelkast.
Ga je deze crumble bars met blauwe bessen (vegan) ook maken? Dan zou ik het leuk vinden als jij je creatie met me deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.
Zoek je nog inspiratie voor andere bakrecepten? Bekijk dan mijn overzicht met zoete recepten.
Crumble bars met blauwe bessen (vegan)
Equipment
- Oven
Ingrediënten
Deeg
- 180 gr bloem
- 135 gr havermout
- 75 gr rietsuiker (of gewone suiker)
- 1½ tl kaneel
- 230 gr koude boter in blokjes
Blauwe bessen vulling
- 420 gr bevroren blauwe bessen
- 30 gr maïzena
- 1 el citroensap
- 5 el agave siroop
Instructies
- Doe de bloem, suiker, havermout en kaneel in een kom en meng alles door elkaar. Voeg de blokjes boter toe en kneed alles met je handen totdat er geen blokjes boter meer zichtbaar zijn.
- Bekleed een bakvorm van 22×22 met bakpapier en verdeel ¾ van het deeg gelijkmatig over de bodem, druk goed aan.
- Doe alle ingrediënten voor de blauwe bessen vulling in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van de crumble bars.
- Verkruimel het resterende deel van het deeg over de blauwe bessen vulling. Dit hoeven geen fijne kruimels te zijn.
- Zet de bakvorm nu een half uurtje in de koelkast en verwarm de laatste 5 minuten de oven voor op 180 graden.
- Zet de bakvorm met crumble bars 40 minuten in de oven en laat het afkoelen voordat je ze gaat snijden.
Makkelijk en heerlijk recept, gezin heeft er van gesmuld. Bedankt voor de inspiratie, dit recept ga ik zeker vaker maken