Gevulde paprika

Gevulde paprika met rijst en groenten

Gevulde paprika is een populair gerecht. Het is makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant met rijst, champignons en spinazie in plantaardige roomsaus is één van mijn lievelings recepten. Heerlijk met wat truffelolie en zongedroogde tomaatjes!

De lekkerste gevulde paprika

Smaken verschillen, maar als je het mij vraagt is dit het recept voor de lekkerste gevulde paprika. De paprika’s worden eerst zo’n 20 minuten geroosterd in de oven. Ondertussen maak je de rijst met roomsaus, spinazie en champignons. Daarna is het tijd om de paprika’s te vullen. Top eventueel af met truffelolie, zongedroogde tomaten en bosui. Dit heerlijke gerecht staat binnen een half uur op tafel!

Hoe lang is gevulde paprika houdbaar?

Wil je gevulde paprika’s bewaren? Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bewaar ze maximaal tot twee dagen in de koelkast. Soms smaken de gevulde paprika’s één of twee dagen later juist nog lekkerder, doordat de smaken helemaal zijn ingetrokken.

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • Plantaardige room (oatly)
  • Paprika’s
  • Rijst
  • Kastanje champignons
  • Spinazie
  • Ui
  • Knoflook
  • Soja saus
  • Ketjap
  • Bouillon blokje
  • Zongedroogde tomaat
  • Bosuitjes
  • truffelolie
  • Chilivlokken

Ga je deze gevulde paprika met rijst, spinazie en champignons maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een beoordeling of een reactie achter te laten. Daar help je mij en andere foodies enorm mee:)

Zoek je nog meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan eens mijn overzicht met alle diner recepten.

Gevulde paprika

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's met rijst, champignons en spinazie in roomsaus. Een perfecte en volledig plantaardige avondmaaltijd.
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Oven
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 4 paprika's
  • 220 gr rijst
  • ½ ui
  • 120 gr spinazie
  • 250 gr kastanje champignons
  • 2 klein bouillon blokjes (maggi)
  • 1 pakje plantaardige room (oatly)
  • 2 el soja saus
  • ½ el ketjap
  • ½ tl chili vlokken
  • 1 el truffelolie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Bosui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Rooster de paprika's voor 20 minuten in de oven en kook ondertussen alvast de rijst.
  • Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.
  • Verhit 1 el olie, fruit de ui en bak daarna de champignons voor ongeveer 3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat dit mee bakken totdat het geslonken is.
  • Voeg de room, ketjap, soja saus, de bouillon blokjes en de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en laat ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Voeg nu de rijst toe en meng dit goed met de roomsaus. Schenk hier vervolgens een lepel truffelolie overheen.
  • Vul de paprika's met de rijst en top af met bosuitjes en stukjes zongedroogde tomaat.
Trefwoord paprika

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Jeetje, wat lékker! Ik proefde alvast voordat ik de truffelolie had toegevoegd; dat was al lekker. Met de truffelolie was het nóg lekkerder, jammie! Feestje om te eten! 🙂

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*