Gnocchi met tomatensaus en zeekraal is een heerlijk vegan en voedzaam gnocchi recept. Het is makkelijk om te maken en je hebt maar een aantal ingrediënten nodig. Dit recept is niet alleen heel lekker, maar ook leuk om te serveren wanneer je eters hebt.
Gnocchi bakken
Laten we eerst beginnen met de bereidingswijze van gnocchi. Sommige mensen koken het in water of in saus, andere mensen bakken het liever in een scheutje olijfolie. Ik behoor zelf tot de laatste groep. Doordat je de gnocchi bakt, wordt het licht krokant van buiten en nog steeds lekker zacht van binnen. Dit in tegenstelling tot wanneer je de gnocchi kookt. Dan wordt het namelijk een beetje zompig. Kies vooral de bereidingswijze die jij het lekkerst vindt.
Verse tomatensaus
Heb je haast? Dan kan je natuurlijk prima een pasta saus uit de supermarkt gebruiken, maar toch kies ik persoonlijk bijna altijd voor verse, zelfgemaakte tomatensaus. Het enige wat je hoeft te doen is de tomaten met wat kruiden en olijfolie in de oven te zetten en daarna tot een gladde saus te pureren. Super makkelijk en honderd keer lekkerder!
Ingrediënten voor dit gnocchi recept
- Cherry tomaten: hiermee ga je verse tomatensaus maken. Ik gebruik zelf graag de rivolo tomaatjes.
- Gnocchi: het hoofdingrediënt van dit recept en verkrijgbaar bij vrijwel elke supermarkt.
- Zeekraal: dit maakt het gerecht helemaal compleet en is ook nog eens super gezond. Verkrijgbaar bij onder andere de Albert Heijn en Jumbo (bij het vis koelvak).
- Ongezoete (plantaardige) melk: hiermee maak je saus nét iets romiger.
- Kruiden: knoflook, gedroogde basilicum, tijm en oregano, chili vlokken, zwarte peper.
- Olijfolie: om de gnocchi in te bakken en om over de tomaten te schenken voordat ze de oven in gaan.
Gnocchi bewaren
Gnocchi kan je prima een 1-2 dagen in de koelkast bewaren, ook als het al gemengd is met de saus. Mocht je van te voren al een vermoeden hebben dat je te veel hebt gekookt, dan adviseer ik om de resterende gnocchi nog niet met de saus te mengen. Zo blijft de gnocchi lekker krokant en kan je het de dag erna nog even opbakken en de saus opwarmen in de magnetron.
Meer gnocchi recepten
Ga je dit gnocchi recept maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond! Stuur me gerust een berichtje op Instagram of laat hieronder een reactie of beoordeling achter.
Gnocchi met tomatensaus en zeekraal
Equipment
- Oven
- Blender of staafmixer
- Koekenpan
Ingrediënten
Tomatensaus
- 350 gr cherry tomaten
- 2 knoflook teentjes
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 el gedroogde oregano
- ½ el gedroogde tijm
- ½ tl zout
- ½ tl chili vlokken Voeg meer toe voor extra pit
- Snufje peper
- 2 el olijfolie
- 20 ml ongezoete plantaardige melk
Zeekraal
- 100 gr zeekraal
- 2 el (plantaardige) boter
- 1 knoflook teentje
Gnocchi
- 1 pak gnocchi (500 gr)
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal samen met de gepelde knoflook en alle kruiden. Schenk hier 2 el olijfolie overheen en meng door elkaar. Zet nu voor 30 minuten in de oven.
- Was de zeekraal en verwijder de harde uiteindes.
- Verhit 2 el plantaardige boter in een pan, fruit een fijngehakt teentje knoflook hierin en bak vervolgens de zeekraal zo'n 3-5 minuten in de knoflookboter.
- Bak de gnocchi in 2 el olijfolie voor zo'n 5-7 minuten.
- Haal de tomaten uit de oven en blend tot een gladde saus. Voeg hier ook de plantaardige melk aan toe.
- Schenk de saus bij de gnocchi, meng goed door elkaar en serveer met de zeekraal.
Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness