Hasselback aardappelen klinken jou misschien al bekend in je oren, maar heb je ook wel eens van Hasselback pompoen gehoord? Het is eigenlijk precies hetzelfde als de Hasselback aardappel, maar dan met pompoen. Deze Hasselback met pompoen, feta, pistache en tomaat is simpel om te maken én het ziet er super feestelijk uit.
Wat zijn Hasselback aardappelen?
Even terug naar de Hasselback aardappelen, want misschien heb je er nog nooit van gehoord. Dit zijn aardappels die in dunne schijfjes gesneden zijn waarbij de onderkant nog aan elkaar zit, waardoor je een soort waaier effect krijgt. De aardappels worden besmeerd met boter of olie en vaak met verschillende kruiden voor extra smaak. Vervolgens wordt het licht krokant gebakken in de oven.
Hoe maak je Hasselback pompoen?
Hasselback pompoen maak je op dezelfde manier als de aardappels. Je schilt de pompoen (voor een mooie oranje kleur) of laat de schil zitten, snijd de pompoen door de helft en vervolgens in dunne plakjes. Besmeer beiden helften met olie, peper en zout. Vervolgens zet je de pompoen 4-50 minuten in de oven. Controleer met een vork of de pompoen zacht genoeg is wanneer je het uit de oven haalt. Voor dit Hasselback pompoen recept voeg je op het einde ook nog feta, pistache en tomaatjes toe. Ik gebruik zelf altijd vegan feta, zodat het gerecht volledig plantaardig is, maar je kunt natuurlijk ook normale feta gebruiken.
Welke ingrediënten heb je nodig?
Voor deze Hasselback pompoen met feta, pistache en tomaat heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 flespompoen
- Olijfolie
- Peper en zout
- Complete seasoning kruiden (merk Badia, te koop bij de Toko)
- 1/4 tot 1/2 blok (vegan) feta
- Munt blaadjes
- 7 cherry tomaatjes
- Handje pistache noten
- Optioneel: truffelolie en munt blaadjes voor extra smaak.
Ga je dit recept ook maken? Dan zou ik het erg leuk vinden als je jouw creatie met me deelt.
Hasselback pompoen
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 fles pompoen
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Complete seasoning kruiden
- ¼ tot ½ blok (vegan) feta
- 7 cherry tomaatjes
- Handje pistache noten
- Optioneel: munt blaadjes en truffelolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de schil van de pompoen met een dunschiller. Mocht je sneller klaar willen zijn, dan mag je de schil laten zitten.
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten.
- Snijd beiden helften in dunne plakjes waarbij je de onderkant aan elkaar vast laat zitten. Tip: leg aan beiden kanten van de pompoen pollepels om te voorkomen dat je de onderkant doorsnijdt.
- Besmeer de pompoen aan beiden kanten met olijfolie en strooi er flink wat peper, zout en complete seasoning kruiden overheen.
- Leg de pompoen in een ovenschaal of op bakpapier en zet voor 40-50 minuten in de oven. Controleer of de pompoen zacht genoeg is, voordat je het uit de oven haalt.
- Hak de pistache noten fijn, verkruimel de feta en snijd de tomaatjes in vieren.
- Haal de pompoen uit de oven en bestrooi met pistache, feta, tomaatjes en eventueel munt en truffelolie.