Tegenwoordig zijn er aardig wat hummus varianten beschikbaar. Van de traditionele hummus tot hummus van rode biet, pompoen of tomaat. Ik maak zelf regelmatig deze hummus van zongedroogde tomaten. Het is echt even iets anders dan de hummus die we allemaal gewend zijn, maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Ik vind ‘m zelf eigenlijk nóg lekkerder dan de traditionele hummus!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Hummus van zongedroogde tomaten
Equipment
- Keukenmachine of krachtige blender
Ingrediënten
- 50 gr zongedroogde tomaat
- 400 ml kikkererwten uit blik uitgelekt en afgespoeld
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 el olijfolie
- 3 el olie van de zongedroogde tomaten
- 2 el tahin
- 1 el citroensap
- ½ tl cayenne peper
- ½ tl zout
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl peterselie
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een gladde massa.
- Smeer op een broodje of dip je groenten erin en enjoy!