Eet jij ook zo graag kaki’s? Deze kaki carpaccio is perfect als feestelijk ontbijt én het is ook nog eens super gezond. Versier met granaatappel pitjes, amandelschaafsel, pecannoten, kokosyoghurt en munt of gebruik andere toppings die jij lekker vindt.
Waar komen kaki’s vandaan?
Kaki’s komen oorspronkelijk uit China, maar tegenwoordig worden ze in heel veel landen geteeld. Het ligt in Nederland altijd in de herfstmaanden in de winkels. In China staat het bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Zo wordt er beweerd dat kaki’s helpen tegen hoofdpijn en dat het je weerstand verhoogd.
Zijn kaki’s gezond?
Kaki’s zijn erg gezond! Ze zitten namelijk vol met A, B6, C en E. Allerlei vitamines die jou helpen aan een goede weerstand. Vitamine E zorgt ook voor een mooie huid en het houdt je hart gezond. Naast al deze vitamines zitten er ook veel mineralen in kaki’s, zoals ijzer, kalium en antioxidanten. Dit laatste zorgt ervoor dat vrije radicalen onschadelijk gemaakt kunnen worden in je lichaam. Ook gaat het ontstekingen tegen.
Kaki carpaccio als ontbijt
Deze kaki carpaccio is heerlijk als ontbijt. Het is echt eens iets anders dan baked oats of pannenkoeken. Let er wel op dat de kaki’s die je gebruikt rijp zijn. Rijpe kaki’s herken je aan de rood-oranje schil die er een beetje glazig uitziet. Als ze goed rijp zijn, dan zijn ze heerlijk sappig en zoet van smaak. Precies zoals je ze wil hebben dus! Het karameliseren van de kaki schijfjes zorgt zelfs voor nog wat extra zoetigheid. Dit in combinatie met de frisse granaatappel pitjes, de noten en kokosyoghurt zorgt voor een heerlijk ontbijt.
Ga je dit recept ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness. Ook is het mogelijk om onderaan deze pagina een beoordeling of een reactie achter te laten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.
Mocht je nou op zoek zijn naar nog meer ontbijt inspiratie? Bekijk dan eens mijn overzicht met ontbijt recepten.
Kaki carpaccio
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 2 rijpe kaki's
- 1 el suiker
- 1 el plantaardige boter
- ¼ granaatappel
- 1 handje pecannoten
- 1 handje amandelschaafsel
- 1 el kokosyoghurt
- Aantal blaadjes munt
Instructies
- Snijd de kaki in dunne plakjes.
- Smelt de boter in de pan en voeg de suiker toe. Wacht totdat de suiker smelt, voeg een scheutje water toe en wacht totdat het begint te koken.
- Voeg de schijfjes kaki toe en bak ongeveer 5 minuten in de pan met suiker. Draai de schijfjes tussendoor om.
- Leg de schijfjes kaki op een bord en versier met granaatappel pitjes, amandelschaafsel, pecannoten, kokosyoghurt en munt.