Een lekkere lasagne is altijd goed! De traditionele lasagne bolognese is natuurlijk het meest bekend, maar je kunt ontzettend veel variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze lasagne met pompoen (vegan). Een heerlijke lasagne met pompoenpuree, spinazie en zelfgemaakte vegan ricotta. Afgetopt met wat vegan geraspte kaas en eventueel walnoten. Een heerlijke complete avondmaaltijd!
Lasagne maken
Het maken van een lekker lasagne recept is niet moeilijk. Het enige waar veel mensen wel eens tegenaan lopen is dat de lasagne bladen niet gaar worden of dat de lasagne juist te vochtig blijft. Ik vind het zelf daarom handig om de lasagne bladen heel kort voor te koken in een pannetje met kokend water. Twee minuten is al voldoende. Wanneer de pompoenpuree, vegan ricotta en spinazie klaar zijn, kan je beginnen met het opbouwen van je lasagne. Voor deze lasagne met pompoen (vegan) heb ik drie lagen gebruikt. Je begint altijd met de pompoenpuree!
Vegan ricotta
Pompoenpuree en spinazie gaat heel goed samen met ricotta. Aangezien ik nog nergens een lekkere vegan ricotta heb kunnen vinden, maak ik dit altijd zelf. Het is erg makkelijk en super lekker. Het enige wat je hoeft te doen is cashewnoten te laten wellen en dit vervolgens samen met water, edelgistvlokken, knoflook, uienpoeder en rijstazijn in een blender te doen.
Lasagne recepten
Ga je deze heerlijke lasagne met pompoen (vegan) ook maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt op Instagram door mij te taggen @Vegafoodness. Onderaan deze pagina kan je ook een review of een reactie achterlaten. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jij van een recept vindt.
Wil je graag de traditionele vegan lasagne maken? Bekijk dan eens dit recept.
Lasagne met pompoen (vegan)
Equipment
- Oven
- Blender
- Pureestamper
- Aluminiumfolie
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 250 gr spinazie (+ snufje peper en zout) + snufje peper en zout tijdens het bakken
- 1 fles pompoen + beetje olijfolie
- 2 el ongezoete plantaardige melk
- 1 tl zout
- Snufje peper
- ¼ tl nootmuskaat
- Snufje kaneel
- Snufje kardemom poeder
- ½ el ketjap
- 12 lasagne bladen
- Optioneel: vegan geraspte kaas + walnoten
Vegan ricotta
- 175 gr gewelde cashew noten half uurtje in warm water laten staan
- 80 gr water
- 3 el edelgistvlokken
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- Snufje peper en zout
- 1 el rijstazijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen, snijd doormidden en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
- Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en zet voor 30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de vegan ricotta door alle ingrediënten in de blender te doen. Mix totdat je een gladde ricotta hebt.
- Bak de spinazie totdat het geslonken is en bestrooi met een snufje peper en zout.
- Pureer de pompoen met een pureestamper en voeg de plantaardige melk, zout, peper, nootmuskaat, kaneel, kardemom en ketjap toe.
- Breng een pannetje water met een scheutje olijfolie aan de kook en leg de lasagne bladen hier voor 2 minuten in, zodat ze alvast een beetje gaar worden.
- Doe een laagje pompoen puree in een ovenschaal, gevolgd door lasagne bladen, spinazie en ricotta. Herhaal dit totdat je drie laagjes hebt en eindig met ricotta + eventueel wat extra vegan geraspte kaas.
- Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven op 200 graden en dek af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet verbrand. Strooi er daarna eventueel wat walnoten overheen.