linzensoep

Linzensoep met boerenkool

Een goed gevulde soep blijft toch wel een van de lekkerste dingen om te eten met deze koude winterse dagen! Het prettige van soep vind ik dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Zo maakte ik onlangs deze heerlijke linzensoep mét boerenkool. Dit lijkt misschien een vreemde combi, maar ik kan je garanderen dat het ontzettend lekker is.

Misschien vraag je je af: hoe kom je op het idee om boerenkool in je soep te gooien? Nou, ik had nog een klein zakje in de koelkast liggen en vond het zonde om dit weg te gooien. Zo ontstaan de leukste en lekkerste recepten! Ook koos ik ervoor om de linzen niet te pureren en dat was een goede keuze. Ik vind dat een traditionele linzensoep toch wel een typische smaak heeft doordat de linzen gepureerd worden, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het niet lekker kan zijn! Door de linzen heel te laat en alleen gaar te koken in de soep krijg je een heerlijke bite. Dit in combinatie met de boerenkool en kruiden zorgt voor een soep die echt even anders is dan de standaard soepjes die we gewend zijn.

Ben je benieuwd naar deze soep en ga je dit recept ook eens proberen? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram.

Wil je een andere soep proberen? Bekijk dan eens het recept van mijn Aziatische tomatensoep.

linzensoep

linzensoep met boerenkool

Een goed gevulde, kruidige maaltijdsoep met linzen en boerenkool. Heerlijk op een koude winterse dag!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 middelgrote wortels
  • 140 ongekookte rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 ml
  • 1 liter groente bouillon
  • 150 gr boerenkool
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl kurkuma
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit de fijngesneden ui en knoflook enkele minuten.
  • Snijd de wortels en bleekselderij ondertussen in plakjes en bak dit nog enkele minuten mee met de ui en knoflook.
  • Voeg de komijn, tijm en kurkuma toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes (met het sap), de bouillon en linzen toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat het 30 minuten onbedekt koken zodat de linzen gaar worden.
  • Voeg als allerlaatst peper en zout toe naar smaak en de fijngesneden boerenkool. Laat de boerenkool nog enkele minuten meekoken en serveer de soep met een lekker stuk brood.
Trefwoord linzen, soep

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*