Vegan vijgen galettes

Mini galettes met vijgen (vegan)

Galette is eigenlijk een verzamelnaam uit de Franse keuken voor verschillende soorten platte ronde krokante cakes . Je hebt hartige en zoete galettes en ze worden in allerlei formaten gemaakt. Deze vegan mini galettes met vijgen en aardbeien zijn erg makkelijk om te maken en onwijs lekker! In plaats van vijgen en aardbeien kan je ze natuurlijk ook met ander fruit maken, zoals peer, abrikoos en ga zo maar door. Als je het deeg eenmaal hebt gemaakt hoef je ze alleen nog maar te vullen, te vouwen en in de oven te zetten. Daarna kan je direct genieten van deze vegan lekkernijen. Let er wel op dat je het recept voor het deeg niet veranderd. Zo kan de poedersuiker bijvoorbeeld niet vervangen worden door normale suiker, omdat de galettes dan niet zo krokant worden. Ook is het belangrijk om sojamelk te gebruiken voor de randen van de galette. Het hoge eiwit gehalte in de sojamelk zorgt er namelijk voor dat de randen mooi goudkleurig worden.

Wil je de galettes bewaren? Verpak ze dan in aluminiumfolie en bewaar ze buiten de koelkast.

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan vijgen galettes

Mini galettes met vijgen (vegan)

Perfecte vegan mini galettes met verse vijgen en cashew noten.
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 4 stuks

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Het deeg

  • 220 gr bloem
  • 60 gr poedersuiker
  • 60 ml koud water
  • 2 tl appelazijn
  • 100 gr plantaardige boter

De vulling

  • 3 vijgen
  • 4 aardbeien
  • 4 el amandelmeel
  • Snufje suiker
  • Scheutje soja melk
  • Optioneel: agave siroop en gemalen cashew noten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • Mix de bloem, poedersuiker en boter tot klontjes en voeg al roerend de azijn en het water toe.
  • Kneed het deeg tot een bol en pak het in met vershoudfolie. Leg het een half uurtje in de koelkast.
  • Snijd de aardbeien en vijgen in schijfjes en leg ze even apart.
  • Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en maak er 4 gelijke rondjes van.
  • Bestrooi het deeg in het midden met 1 el amandelmeel per galette, verdeel het fruit hierover en bestrooi met een snufje suiker.
  • Vouw de rand naar binnen en bestrijk de randen met een beetje sojamelk.
  • Leg de galettes op een stuk bakpapier en zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven. Bestrooi ze daarna eventueel met cashew noten en agave siroop.
  • Enjoy!
Trefwoord galette, vijgen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*