Parelcouscous laat mij denken aan een soort van mini pasta bolletjes. Ik vind de structuur zó lekker en het is met heel veel dingen te combineren! Ik maak zelf regelmatig een maaltijdsalade met parelcouscous. Voor de recept heb ik het met onder andere rode kool, champignons, spinazie, tuinbonen en zongedroogde tomaten. Om er meer smaak aan te geven, schenk ik er meestal wat truffelolie overheen.
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Maaltijdsalade met parelcouscous
Equipment
- Kookpan
- Koekenpan
Ingrediënten
Salade
- 200 gr parelcouscous
- 200 gr fijngesneden rode kool
- 150 gr kastanje champignons
- 150 gr spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje alfalfa
- 1/2 ui
- 1 klein blikje tuinbonen
- Peper en zout naar smaak
- Walnoten
- Zongedroogde tomaten
- Truffelolie (optioneel)
- Pitabroodjes
Pita driehoekjes
- 2 pita broodjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
Salade
- Kook de parelcouscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de champignons, ui en knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de knoflook en ui glazig. Voeg vervolgens de rode kool, champignons en spinazie toe en bak dit in enkele minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Wanneer alles gaar is voeg je de groenten bij de pan met couscous en roer je alles goed door elkaar.
- Garneer de salade met walnoten, zongedroogde tomaten, alfalfa en truffelolie.
Pita driehoekjes
- Snijd of knip de pitabroodjes in driehoekjes.
- Besprenkel de stukjes met olijfolie, peper en zout.
- Bak de pita stukjes kort in de oven of pan.
Pingback: Simpele couscous salade - Vegafoodness