Een bordje pasta is iets wat ik elke dag wel zou kunnen eten! Deze pasta met romige pesto saus van spinazie is een super makkelijk recept én volledig plantaardig. Ik serveer het zelf met plakjes gegrilde aubergine en knapperig broodkruim. Een perfect gerecht voor het avondeten!
Pasta pesto met spinazie
Normaal gesproken is basilicum de basis van pesto, maar dit kan je ook prima vervangen door spinazie. Spinazie is bovendien rijk aan vitamine A, B11 en K. De pijnboompitten vervang ik zelf vaak door andere noten, zoals pistache. Om de pesto plantaardig te maken laat je de kaas weg en voeg je hiervoor in de plaats wat edelgistvlokken toe. Mocht je dat niet in huis hebben, dan mag je dit ook weglaten. Bij die pasta pesto met spinazie voeg ik ook plantaardige room toe, zodat je een mooie romige saus krijgt.
Ingrediënten voor dit pasta recept
- Bladspinazie: als basis voor de pesto
- Pistache noten
- Plantaardige room: ik gebruik zelf die van het huismerk van de Albert Heijn
- Knoflook
- Olijfolie
- Edelgistvlokken: als vervanging van de kaas in de pesto (verkrijgbaar bij Ekoplaza)
- Kruiden: zout, chili vlokken
- Pasta
- Aubergine
- Broodkruim: ook wel panko genoemd
Meer pasta recepten
Ben je van plan deze pasta met romige pesto saus ook eens te maken? Ik vind het altijd super leuk om het resultaat te zien! Stuur me gerust een foto door of tag me op Instagram.
Pasta met romige pesto saus
Equipment
- Koekenpan
- Kookpan
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
Spinazie pesto
- 40 gr spinazie
- 40 gr pistache noten
- 100 gr plantaardige room
- 3 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 3 el edelgistvlokken
- ½ tl zout
- ½ tot 1 tl chili vlokken
Overige ingrediënten
- 200 gr pasta
- ½ aubergine
- 2 handjes broodkruim
- Olie om in te bakken
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een gladde saus.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in zo'n 10 minuten gaar.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd 1 helft in dunne plakjes.
- Verhit een laagje olie in een pan en bak de aubergine schijfjes ongeveer 5 minuten totdat ze lekker zacht zijn.
- Giet de pasta af en meng met de pesto.
- Leg de aubergine schijfjes op een vel keukenpapier en bak het broodkruim krokant in de pan.
- Verdeel de pasta over 2 borden, leg de aubergine schijfjes erop en top af met het knapperige broodkruim.
Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness
Vond hem lekker, maar wel te veel knoflook voor mij.