Een lekkere lunch hoeft niet zo ingewikkeld te zijn! Deze pita broodjes zijn daar het perfecte voorbeeld van. Deze heerlijke lunch staat binnen een kwartiertje op tafel en is ook nog eens gezond! De avocado hummus vind ik zelf heerlijk! Het is net even iets anders dan de traditionele hummus. Met de groenten kan je prima variëren, dus beleg je broodje zeker met de groenten die jij het lekkerst vindt!
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂
Pita brood met avocado hummus en groenten
Equipment
- Koekenpan
- Keukenmachine of krachtige blender
Ingrediënten
- 250 gr spinazie
- 250 gr champignons
- 1/2 el miso
- Peper en zout naar smaak
- Zonnebloempitten
- 1 rode paprika
Avocado hummus
- 200 gr kikkererwten uit blik uitgelekt en afgespoeld
- 1 avocado
- 1 el tahin
- 1 el olijfolie
- 1 el limoensap
- ¼ tl komijn
- Snufje peper en zout
Kruiden olie
- 4 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Snijd ondertussen de champignons en bak deze met de spinazie in een scheutje olijfolie. Voeg hier ook 1 el miso pasta aan toe. Laat het nog even bakken en zet apart.
- Maak alvast de kruidenolie door de olijfolie en de kruiden in een kommetje te mengen en snijd ook alvast de rode paprika in reepjes.
- Besmeer de pitabroodjes met kruidenolie en bak ze enkele minuten in een pan. Besmeer ze daarna met hummus en beleg ze met paprika, het spinazie champignon mengsel en de zonnebloempitten.
- Enjoy!