Speculoos cruffins

Speculoos cruffins

Cruffins zijn muffins gemaakt van croissantdeeg. Ze worden vaak gevuld met allerlei lekkers óf versierd met verschillende toppings. Deze speculoos cruffins zijn versierd met een swirl van gesmolten speculoos en verkruimelde lotuskoekjes. De cruffins zelf zijn gevuld met kaneelsuiker. Een heerlijke combinatie!

Ga je deze cruffins ook maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met mij deelt op Instagram @Vegafoodness.

Wil je meer zoete recepten zien? Bekijk dan deze pagina.

Speculoos cruffins

Speculoos cruffins

Cruffins zijn muffins gemaakt van croissantdeeg. Deze heerlijke cruffins zijn vegan én versierd met speculoos en lotus koekjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 4 cruffins

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 rol vegan croissantdeeg
  • Klontje plantaardige boter
  • 3 el suiker
  • tl kaneel
  • 2 el speculoos
  • 4 lotus koekjes
  • Scheutje sojamelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en druk het extra plat. Vouw de scheurlijntjes goed dicht en snijd de plak deeg doormidden, zodat je twee lange stukken hebt.
  • Besmeer het deeg met wat boter en bestrooi met kaneelsuiker (de suiker gemengd met kaneel).
  • Rol het deeg op zodat je twee lange rollen hebt. Snijd deze rollen doormidden, zodat je in totaal 4 rollen hebt. Als het goed is zie je nu laagjes in de rolletjes deeg zitten.
  • Rol de rolletjes deeg in een rondje en duw het laatste stukje vanuit de onderkant naar binnen.
  • Besmeer een muffinvorm met wat boter en leg de cruffins hierin. Besmeer ze met een klein beetje sojamelk.
  • Bak de cruffins ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Verkruimel ondertussen de koekjes en smelt de speculoos in de magnetron.
  • Haal de cruffins uit de oven, laat ze even afkoelen en bestrooi ze met de toppings.
Trefwoord croissant, cruffins, muffins

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*