Vegan vanille cupcakes

Vegan vanille cupcakes met blueberry frosting

Hoe leuk zijn deze vegan cupcakes met blauwe bessen frosting?! Elke verjaardag grijp ik weer mijn kans om iets lekkers te bakken. Deze vegan vanille cupcakes maakte ik voor de 4e verjaardag van mijn vriend zijn dochtertje. Ze was er ontzettend blij mee en met de smaak zat het ook wel goed! De vanille proef je erg goed in de cupcakes en de structuur is lekker fluffy en moist. De frosting is zoet, maar niet te zoet. Ik vind het zelf namelijk niet zo lekker als een cakeje extreem zoet is.

Wat ik zo fijn vind aan het maken van deze cupcakes is dat ze heel snel klaar zijn. Het beslag is binnen 10 minuten klaar en ze hoeven maar 25 minuten in de oven te staan. In de tussentijd kan je de frosting alvast maken. Zo simpel is het!

Wie ga jij blij maken met deze heerlijke vegan cupcakes?

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan vanille cupcakes

Vegan vanille cupcakes met blueberry frosting

Luchtige vegan vanille cupcakes met een heerlijke blueberry frosting.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 9 cupcakes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Cupcakes

  • 220 gr bloem
  • 150 gr rietsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 el azijn
  • 1/2 tl zout
  • 240 ml soja melk
  • 2 tl vanille extract
  • 80 ml zonnebloemolie

Frosting

  • 200 gr poedersuiker
  • 80 gr plantaardige margarine
  • 1 el sojamelk
  • 2 handjes blauwe bessen

Instructies
 

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker, baking soda en zout toe.
  • Voeg de sojamelk, vanille extract, olie en azijn toe. Mix kort met een handmixer.
  • Verdeel het mengsel over 9 cupcake vormpjes en zet ze voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cupcakes na 25 minuten uit de oven en laat ze afkoelen.

Frosting

  • Doe de blauwe bessen in een blender en giet het vervolgens door een klein zeefje, zodat je alleen het sap overhoudt.
  • Doe de koude boter en poedersuiker in een kom en mix met een handmixer. Leg tijdens het mixen even een theedoek over de kom.
  • Voeg vervolgens het blauwe bessen sap en de sojamelk toe en mix nog een keer alles met de handmixer.
  • Doe de frosting in een spuitzak en verdeel het over de cupcakes.
Trefwoord cupcakes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*