Kom je er ook vaak achter dat je een aantal bananen net iets te lang in de fruitschaal hebt laten liggen? Geen probleem, want je kunt ze voortaan gebruiken voor deze heerlijke vegan banaan chocolade cupcakes. De structuur van de cupcakes is ontzettend lekker en de smaak van de cacao in combinatie met de bananen maakt het helemaal compleet! Ben je benieuwd hoe je deze cupcakes maakt? Lees dan snel verder en ga het zeker eens zelf proberen:)
Dit recept is erg simpel en in nog geen drie kwartier heb je de lekkerste banaan chocolade cupcakes op tafel staan! De ingrediënten die je nodig hebt zijn dingen die je waarschijnlijk thuis al op voorraad hebt. Wist je trouwens dat de rijpe bananen, naast een zoete smaak, ook zorgen voor de binding van de cupcakes? Heel erg fijn, aangezien we geen eieren gebruiken in vegan baksels. Door de zoete smaak van de bananen hoef je niet veel suiker te gebruiken, dus eigenlijk is dit ook nog eens een super verantwoorde snack/zoetigheid.
Ga je deze heerlijke cupcakes ook maken? Dan zou ik het natuurlijk heel erg leuk vinden als je mij tagged op Instagram of Facebook.
Wil je graag een ander zoet gerechtje maken? Bekijk dan het overzicht met zoete recepten.
Vegan banaan chocolade cupcakes
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 180 gr bloem
- 1 el maïzena
- 2 rijpe bananan
- 70 gr zonnebloemolie
- 1 tl appelazijn
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 50 gr cacao
- 110 ml plantaardige melk
- 100 gr suiker
- Optioneel: pure chocolate chips
Topping
- 2 el pindakaas
- 1 tl kokosolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zeef de bloem en cacao in één kom en voeg vervolgens de suiker, bakpoeder, baking soda en maïzena toe.
- Prak de rijpe bananen en voeg de melk, appelazijn en olie toe. Meng dit goed door elkaar en voeg het vervolgens toe aan de kom met droge ingrediënten. Roer dit tot een glad beslag.
- Doe cupcake vormpjes in een cupcake bakvorm en vul de vormpjes met het beslag.
- Strooi er eventueel wat chocolate chips overheen en zet de cupcakes voor 25 minuten in de oven.
- Controleer of de cupcakes gaar zijn door er een saté prikker in te stoppen. Als de prikker er schoon uit komt, zijn de cupcakes gaar.
- Laat de cupcakes afkoelen en doe ondertussen de pindakaas en de kokosolie in een kommetje. Zet dit kommetje ongeveer een minuut in de magnetron en meng het kort. De pindakaas is nu een stuk dunner geworden door de gesmolten kokosolie.
- Versier de afgekoelde cupcakes met de pindakaas, laat ook dit even afkoelen en geniet van je heerlijke cupcakes.
Een eenvoudig recept dat heel lekkere en luchtige cupcakes gaf